Kannatusyhdistys: koululle jatkoaikaa ainakin puolitoista vuotta

Raikun koululle painotus ympäristöön ja yrittäjyyteen

Pia Paakkunainen-Taylor keräsi nimiä kannatusyhdistyksen listoille. Nimeään kirjoittamassa Tommi Lindström.

Pia Paakkunainen-Taylor keräsi nimiä kannatusyhdistyksen listoille. Nimeään kirjoittamassa Tommi Lindström.

Kangasalan kunta suunnittelee säästösyihin vedoten Raikun kyläkoulun lakkauttamista. Jos valtuusto päättää marraskuussa lakkauttaa koulun, suvivirsi kajahtaa Raikun koulussa viimeisen kerran ensi keväänä.

Kylällä on ryhdytty tarmokkaasti etsimään keinoja opinahjon säilyttämiseen EU-rahoituksen avulla. Leader-rahoituksen hakua varten perustettiin viime torstaina Kangasalan ympäristö- ja yrittäjyyskoulun kannatusyhdistys, jonka kotipaikka on Raikun koulu. Ympäristö- ja yrittäjyyspainotteista kouluhanketta ovat ideoineet vanhempainyhdistys, kyläyhdistys ja 4H-yhdistys.

–On muodostettu laajapohjainen ohjausryhmä koulu- ja kyläalueen kehittämiseksi, hankkeen puuhanainen Pia Paakkunainen-Taylor kertoo.

–Haluamme mieluummin kehittää kuin näivettää kyläkouluja, hän täydentää.

Paakkunainen-Taylor muistuttaa, että Mahnalan koulussa Hämeenkyrössä elettiin parikymmentä vuotta sitten samanlaisia kohtalonaikoja kuin nyt Raikussa koetaan. Mahnalan koulu profiloitui määrätietoisen kehittämisen tuloksena ympäristöpainotteiseksi kouluksi, oppilasmäärä paisui ja nyt siellä on valmisteilla laajennustyöt.

Kannatusyhdistyksessä toivotaan, että Raikun koulun kohtalosta ei päätettäisi vielä marraskuussa.

–Toivottavasti koulu saa jatkoa ainakin puolitoista vuotta. Sen verran tarvitsemme aikaa, että ehdimme hakea EU-rahoitusta, Paakkunainen-Taylor lähettää viestiä kunnan päättäjille.

Syystorilla kerättiin nimiä kannatusyhdistyksen listoille. Omansa kävi kirjoittamassa Tommi Lindström.

–Koulu on kylälle tärkeä, tuo tänne eloa, itsekin aikanaan koulua käynyt ja nyt siellä omien lastensa koulunkäyntiä seuraava Lindström painotti.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?