Aitoolaisrieskan reviiri laajeni pääkaupunkiseudulle

Aitoolaisen Penttilän tilan perunarieskaa on syyskuun lopusta asti saanut Pirkanmaan, Porin ja Hämeenlinnan lisäksi myös pääkaupunkiseudun K-kaupoista. Reviirin laajentamisen mahdollisti tamperelaisen Leivon leipomon kanssa aloitettu yhteistyö.

Valmisruokien valmistuksesta Heikki Penttilä on luopunut. Lähiruokavaihtoehto valmisruuille tuotiin kauppoihin kolme vuotta sitten.

– Kokeilimme lähes neljänkymmenen erilaisen perunapohjaisen elintarvikkeen valmistamista, Penttilä kertoo.

Nyt tila keskittyy parhaan vastaanoton saaneeseen suosikkituotteeseen. Perunarieskan maku, rakenne ja tuoksu perustuvat läheltä hankittaviin raaka-aineisiin sekä valmistustapaan: kuoritut perunat keitetään ja niistä tehdään taikina tuoreeltaan.

Perunarieskan rinnalla tila valmistaa joitain sesonkituotteita, kuten mämmiä, joululaatikoita ja makkaraa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?