Honkalan tanssit peruuntuivat viime hetkellä

Aitoon Honkalassa oli tarkoitus pyörähdellä tanssikauden avajaisia tulevana sunnuntaina. Tanssikansa kiillotti jo tanssikenkiään ja silitti mekkojaan, kunnes tanssien järjestäjä pudotti perjantai-iltana uutispommin: koko syyskauden tanssi-illat on peruttu!

Juhlatalon oli vuokraamassa tanssikäyttöön Kanta-Hämeen Järjestyksenvalvonta -niminen yhdistys, jonka nettisivuilta löytyvät nimet Teemu Laitakari ja Tomi Aittola. Tansseja oli tarkoitus järjestää pääasiassa sunnuntaisin ja esiintyjät oli julkistettu välille 4.10.–20.12. Markkinointia tehtiin nimellä Tanssikeskus Aitoon Honkala.

Honkalan omistajan Aitoon VPK:n rooli oli toimia ainoastaan vuokranantajana. Talon vuokraajan oli tarkoitus vastata kaikesta toiminnasta.

Tieto peruutuksesta ilmestyi Tanssikeskus Aitoon Honkalan Facebook-sivulle perjantai-iltana: ”Tanssikeskus Aitoon Honkalan avajaiset sekä tulevan talven tanssit ovat peruutettu henkilökohtaisista syistä! Tulemme tiedottamaan myöhemmin asiasta tarkemmin. Pahoittelemme tilannetta.

– Aitoon VPK:lle tuli samoihin aikoihin samansisältöinen viesti asiasta. Olemme viikonvaihteen aikana yrittäneet tavoittaa järjestäjiä, mutta emme ole saaneet vastausta puheluihin sen paremmin kuin viesteihinkään, kertoo VPK:n puheenjohtaja Erkki Hyöki.

 

Ohjelma muuttui syksyn aikana

Kanta-Hämeen Järjestyksenvalvojat ry:n Teemu Laitakari ei halua vielä juurikaan avata asian taustoja. Hän kertoo kuitenkin, että erilaisia ongelmia on ollut, ja että viime hetken sairaustapaus aiheutti tilanteen, jossa syksyn tanssiohjelma oli pakko perua.

Laitakari lupasi palata asiaan myöhemmin, eikä pitänyt mahdottomana tanssien alkamista vuodenvaihteen jälkeen.

Tanssikeskus ehti julkistaa nimekkään esiintyjälistan, johon kuitenkin tehtiin jo syyskuun alussa merkittäviä muutoksia. Esimerkiksi Finlandersin esiintyminen avajaisissa peruuntui. Muutoksista tiedotettiin Facebookin välityksellä.

Järjestäjät viittasivat silloisessa tiedotteessaan ulkopuoliseen tahoon, joka heidän mukaansa halusi vaikeuttaa uusien yrittäjien tuloa tanssimarkkinoille Etelä-Suomessa. Jäljet saattavat johtaa markkinoita hallitseviin järjestäjiin, joiden kerrotaan painostavan sekä ohjelmatoimistoja että uusia yrittäjiä turvatakseen markkina-asemansa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?