Yhä Nelosessa: Alkukauden yllätystappiot saivat jo kylmän hien FC KaVo:n Jussi Jokilammen otsalle

Lippulaiva kesti paineet

Liigatasolla pelaaville ei välttämättä ole suurta merkitystä, puhutaanko pikkuseuran kohdalla nelos- vai viitosdivisioonasta. Kangasalalaiselle Jussi Jokilammelle asia ei ole yhdentekevä, vaan iso juttu. Niinpä, kun viime kauden jälkeen takaisin tuttuun nelosdivisioonaan pudonnut FC KaVo alkukaudesta kompasteli pahaenteisesti ennalta heikommaksi arvioiduille porukoille, joukkueen pelaaja-valmentaja Jussi Jokilampi alkoi huolestua.

– Kyllä siinä alkoi olla paineita. Sanoinkin jo, että jos tässä sarjassa ei pysytä, niin ainakin omalta osalta tämä touhu on sitten tässä. En tiedä, milloin Kangasalan ykkösjoukkue olisi ollut Nelosta alemmalla tasolla, hän myöntää.

Kurssi kuitenkin oikeni, ja hyviä jaksoja tuli joukkueelle sen verran huonoja useammin, että sarjapaikka varmistui jo joitakin kierroksia ennen kauden päätöstä.

– Tavoite täyttyi, ja lopulta ihan positiivisin mielin selvisimme kaudesta. Olihan se eräänlainen torjuntavoitto edelliskauden jälkeen, Jokilampi viittaa murheelliseen visiittiin Kolmosessa.

Tällä kertaa iloa kertyikin huomattavasti edelliskesää enemmän. Erityisesti Pato-voitot lämmittivät mieltä: sarjanelonen kaadettiin ensin kotona 1–0 pitkään jatkuneesta kahden pelaajan alivoimasta huolimatta, ja sen jälkeen puolikuntoinen käytännössä vaihtopelaajaton joukkue haki vielä 2–3-vierasvoiton.

Joukkue lähti tällä kertaa kauteen paitsi jälleen vuoden iäkkäämpänä myös ilman kahta edelliskausien avainpelaajaansa. Muutenkin kokoonpanoon tuli pieniä muutoksia, ja esimerkiksi parin 17-vuotiaan juniorin liittymistä porukkaan Jokilampi pitää hyvänä asiana.

– Jos samalla vanhentuvalla runkomiehistöllä joudutaan menemään, oikea sarjataso joukkueelle ei ehkä sitten olekaan enää Nelonen, hän huomauttaa.

Sarjapaikan varmistumisen jälkeen KaVo:n otteet ymmärrettävästi pehmenivät, ja viimeisillä kierroksilla puolustamiseen ei riittänyt enää täyttä tahtoa. 14 kertaa kauden aikana osunut maalikuningas Lauri Ilolakin saatiin pimennettyä kauden päättäneessä, kangasalalaisten tyhjentynyttä takkia hyvin kuvanneessa 0–6-tappiossa.

Jokilammen mukaan joukkueen tavoitteena on olla ensi kaudella vähän parempi. Sitä edesauttaisi hänen mukaansa kummasti harrastusolosuhteiden kohentaminen Kangasalla.

– On se nyt hemmetti, että yhden tekonurmen saaminen Kangasalle voi olla vaikeaa. Se alkaa olla jo huono vitsi, joka ei enää naurata.

Kapteeni Erik Westerholm sai joukkonsa järjestykseen FC KaVo:n huolestuttavan vaisun alkukauden jälkeen. Pelaaja-valmentaja Jussi Jokilampi kuvaa sarjapaikan uusimista torjuntavoitoksi nihkeän edelliskauden jälkeen.

Kapteeni Erik Westerholm sai joukkonsa järjestykseen FC KaVo:n huolestuttavan vaisun alkukauden jälkeen. Pelaaja-valmentaja Jussi Jokilampi kuvaa sarjapaikan uusimista torjuntavoitoksi nihkeän edelliskauden jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?