Luja-Lukko: Oripää kaatui vieraskentällä

Historiallinen kakkossarjavoitto

Oripäässä nähtiin aivan eri Luja-Lukko kuin kakkossarjan avausottelussa. Avainhahmoja vierasvoitossa oli nappipelin pelannut libero Joni Veripää.

Oripäässä nähtiin aivan eri Luja-Lukko kuin kakkossarjan avausottelussa. Avainhahmoja vierasvoitossa oli nappipelin pelannut libero Joni Veripää.

Pälkäneen Luja-Lukon lentopallomiehet eivät kauaa ihmetelleet uutta sarjatasoa, vaan hakivat seurahistorian ensimmäisen kakkossarjavoiton Varsinais-Suomesta. Oripään Urheilijat kaatui vieraskentällä lukemin 3–1 (25–20, 21–25, 25–22, 25–20).

Loimaan naapurikunnassa nähtiin aivan erilainen Luja-Lukko kuin viikkoa aiemmin tappiollisessa sarja-avauksessa.

– Täytyy nostaa hattua, miten porukka oli nollannut avausottelun. Nyt kaikki pelasivat taitojensa mukaisella tasolla, kahdessa avausottelussa joukkuetta käskyttänyt Petteri Miettinen kiittelee.

Hän on ruotinut jälkikäteen sarja-avauksessa pieleen menneitä yksityiskohtia.

– Ehkä olisi pitänyt siirtyä hieman aiemmin kuusikkoharjoitteluun.

Isoin asia on kuitenkin joukkueen vihreys.

– Mukana on vain muutama pelaaja, joilla on kokemusta kolmossarjaa ylempää. Esimerkiksi Tomi Perkiö on vasta 16-vuotias, mutta hutkii täysillä menemään äijien peleissä.

Kakkossarjassa pärjääminen ei enää salli tason heilahtelua ottelun sisällä. Miettinen on varma, että nuori joukkue saa kauden mittaan otteisiinsa lisää varmuutta. Viikossa nähty muutos antoi hyvän kuvan sen potentiaalista.

– Koko joukkue onnistui Oripäässä erinomaisesti, mutta porukasta vielä erottui libero Joni Veripää. Hän rauhoitti peliämme ja oli avaintekijä siinä, ettei kentällä näkynyt enää hötkyilyä ja yliyrittämistä.

Myös vastaanotto saatiin toimimaan.

– Ensimmäisen pelin jälkeen panostettiin torjuntaan, ja siinäkin olimme jo paljon parempia.

Kahden pelin jälkeen on nähty kakkossarjan taso. Toisessa ottelussa irronnut voitto pudotti apinan selästä ja joukkue voi keskittyä omaan tekemiseensä, eikä siihen keitä verkon toisella puolella hyppii.

– Ainakin minä olen valmentajana tyytyväinen, kun jokainen jätkä tekee sen mitä pystyy. Mennään peli ja pallo kerrallaan, Petteri Miettinen sanoo.

Joukkueen seuraava kotiottelu on perinteikästä Oriveden Ponnistusta vastaan. OrPo vierailee yhteiskoululla perjantaina 23.10.

– Tiedossa on hikinen iltapuhde, sillä OrPo kaatoi Vammalan. Lisäksi Joni Veripää on OrPo-pelistä pois ja passari Miika Seppänen parantelee murtunutta kättään loppuvuoden ajan. Mutta se antaa vain muille tilaisuuden näyttää. Esimerkiksi Seppäsen paikalla pelaava Juhani Salminen on parantanut peli peliltä, Miettinen kehuu.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?