Luja: Olipa kerran… ja on edelleen, mutta hieman eri nimellä

Paranee vanhetessaan

SB Lujan joukkuetta viitisentoista vuotta sitten perustamassa ollut pelaajarunko ei malta pysyä poissa pelikentiltä. Kymmenkunta pelaajaa kokoontui täksi kaudeksi SB Luja XO -nimisen joukkueen alle tuumattuaan yhdessä olevansa ”liian vanhoja ja huonoja” kakkos- tai kolmosdivisioonassa pelatakseen. Mukaansa vanha – tai ainakin kokenut – runko sai kuutosdivisioonaan muutaman täsmävahvistuksen.

Roomalaisiin numeroihin perehtymätön voisi yrittää muodostaa numeron ”yksi” vähentämällä yhdestätoista kymmenen. Tiettävästi uuden joukkueen nimi, ”XO”, ei kuitenkaan ole roomalaisista numeroista muodostettu vinoileva kiertoilmaus nykyistä Lujan nuorta ykkösjoukkuetta kohtaan. Taustalla on paljon kirkkaampi ajatus – vertaus laatuluokitukseltaan parhaaseen, XO-merkinnällä varustettuun konjakkiin, joka tunnetusti vain paranee vanhetessaan.

Vaikka joka pelissä aiotaan pelata voitosta, liikkeellä ei olla liian vakavalla mielellä. Minkäänlaisia tavoitteita ei kaudelle ole edes asetettu – korkeintaan se, että kaikki pääsevät pelailemaan ja pitämään hauskaa ja osallistumaan saunailtoihin.

– Minunkaan ei henkilökohtaisesti pitänyt lähteä tähän mukaan, mutta Lindholmin Aki löi niin kovan lapun pöytään, että ei voinut sitten kieltäytyä, puolustaja Erkki Hyöki nauraa.

Loppukaudesta 32 vuotta täyttävä Hyöki on paitsi erittäin kokeneen puolustuksen myös koko joukkueen nuorimpia pelaajia. Puolustuksen keski-ikä on noin 37 vuotta ja hyökkäyksen 35 vuotta, joten Lujan voikin sanoa hyökkäävän milteipä nuoruuden innolla.

Luja XO avaa kautensa Pitkäjärvellä pelattavassa turnauksessa 18. lokakuuta. Vastaan asettuvat tuolloin LePo ja Nokian KrP:n kolmosjoukkue.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?