Torstai-klubi: Tällä viikolla puhtaasti pälkäneläisvoimin

Hyvät naiset ja herrat valloittaa Kangasala-talon

Ainakin viime viikolla Petri Tuomiojaa vielä nauratti torstai-iltainen keikka Kangasala-talolla.

Ainakin viime viikolla Petri Tuomiojaa vielä nauratti torstai-iltainen keikka Kangasala-talolla.

Itsensä pälkäneläisten suosikiksi viimeisten neljän vuoden aikana laulanut Hyvät naiset ja herrat -lauluyhtye valmistautuu uransa ensimmäiseen ”konserttitalokeikkaan”. Lainausmerkit ovat tavallaan turhat, sillä torstai-iltana pälkäneläiskuusikko esiintyy Kangasala-talossa, joka on ihan oikea konserttitalo.

Toisin kuin konserttitaloissa yleensä, Torstai-klubin keikoilla lavalle nousee esiintyjien lisäksi myös illan yleisö. Kaikki klubi-illan toiminnot ruoka- ja juomatarjoiluineen tapahtuvat esiintymislavalla, mikä tekee konserttisalista yllättävänkin intiimin klubitilan. Tämä käyköön huterasta perustelusta lainausmerkeille.

– Vähän jänskättää, kun on ensimmäinen keikka muualla kuin ihan tässä kotinurkissa, väittää a cappella -yhtyeen baritoniääntä laulava Petri Tuomioja tasan viikkoa ennen h-hetkeä.

Miehen rento ja naureskeleva olemus ei kyllä kieli minkäänlaisesta jännityksestä. Ei myöskään se, ettei kuusikko ole harjoitellut yhdessä viime aikoina.

– Alkuviikosta on tarkoitus treenata parina iltana. Pientä lisäjännitystä tuo se, että tämä on vasta toinen keikka, jolla jokainen meistä laulaa omaan käsimikrofoniin. Onneksi Tumppi Lehmusvirta lähtee mukaan äänimieheksi, Tuomioja kertoo.

 

Lauluyhtyeessä äänet sulavat yhdeksi

Vuodesta 2011 lähtien kasassa ollut yhtye on vakuuttanut kuulijansa taidollaan ja tarkkuudellaan. Ilman säestystä esiintyvälle lauluyhtyeelle ei riitä, että se laulaa oikein. Lauluun pitää saada myös sykettä ja svengiä. Vaatimattomana tunnettu Tuomiojakin myöntää kehitystä tapahtuneen.

– Vähitellen on otettu vaikeampia kappaleita ohjelmistoon, kun itse kullakin taidot kasvavat. Välillä mietitään, onko rima liiankin korkealla, kun meistä tuntuu, ettei saada tiettyjä kappaleita toimimaan. Sekin on huomattu, että yleisö saattaa tykätä eniten lauluista, jotka yhtyeen mielestä menevät vain jotenkuten.

Kangasalla Hyvät naiset ja herrat esittää kaksi settiä niitä lauluja, jotka heidän mielestään kuulostavat parhailta ja joita on kiva laulaa. Laulukielenä on englanti, musiikkityyleinä pop ja soul.

– Tärkein syy kielivalintaan on englanninkielisten sovitusten parempi saatavuus. Lauluyhtyeille sovitettuja nuotteja ei löydy helposti, mutta sopraanomme Pauliina Jaakkola on niitä ansiokkaasti maailmalta metsästänyt, kehuu Tuomioja.

Hyvät naiset ja herrat saavat melko runsaasti esiintymispyyntöjä. Keikkoja on ollut häistä synttäreihin ja rauniokirkosta pikkujouluihin.

– Hautajaisissa ei sentään olla oltu, ainakaan vielä. Keikkamäärää joudutaan pitämään aisoissa senkin takia, että kaikilla laulajilla on elämässään paljon muutakin menoa. Keikoilla on kuitenkin kiva käydä, ihan kuten urheilijakin haluaa päästä kisoihin.

– Pidän itseäni onnekkaana, kun saan olla mukana tällaisessa bändissä. Laulamisella on jonkinlainen virvoittava vaikutus – tuntuu hienolta, kun äänet ovat yhtä, Tuomioja vakuuttaa.

A cappella -lauluyhtye Hyvät naiset ja herrat esiintyy Kangasala-talon pääsymaksuttomalla Torstai-klubilla 22.10. alkaen kello 21.

Hyvät naiset ja herrat: Ari Järvinen, Petri Tuomioja, Arto Karppinen, Noora Rosberg, Minna Liljedahl ja Pauliina Jaakkola.

Hyvät naiset ja herrat: Ari Järvinen, Petri Tuomioja, Arto Karppinen, Noora Rosberg, Minna Liljedahl ja Pauliina Jaakkola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?