RaLuLu: Nokia kaatui hallitulla esityksellä ja huippupuolustuksella

SM-sarjapaikka alkaa olla varma

Pälkäneen ja Raholan yhdistelmäjoukkueen SM-sarjapaikka C-tytöissä alkaa olla varma. RaLuLu otti SM-karsintasarjan neljännen voittonsa, kun BC Nokia kaatui hallitulla esityksellä 54–21.

SM-karsintalohkon neljä parasta selviää SM-sarjaan ja viideskin pääsee vielä hakemaan SM-sarjapaikkaa jatkosarjan kautta. RaLuLu on käytännössä varmistanut paikkansa kärkinelikossa. Kolmen jäljellä olevan karsintasarjapelin jälkeen pelataan vielä ylempi jatkosarja, jonka sijoitusten perusteella 16 SM-sarjajoukkuetta jaetaan kahteen lohkoon.

RaLuLu kohtasi karsintasarjan neljännessä ottelussa lohkon paremman puoliskon joukkueisiin lukeutuvan BC Nokian. Luja-Lukko on pystynyt ottamaan nokialaisista jokusen voiton, mutta yleensä nokialaiset ovat olleet vahvempia. Yhteisjoukkueen toinen osapuoli Rahola ei ole koskaan kukistanut Nokiaa.

Joukkueiden yhdistelmä RaLuLu piti vastustajan alusta alkaen aisoissa. Nokia pitää aaltoilevasta vauhtipelistä, mutta RaLuLu:n aktiivinen puolustus hidasti avaussyöttöjä ja pakotti vastustajan hitaisiin hyökkäyksiin. Niillä se ei löytänyt tilaa korin alta, vaan pidempi ja fyysisempi puolustus piti nokialaiset pois heittopaikoista.

Ottelu oli käytännössä ratkennut jo puoliajalla. RaLuLu pääsi tauolle 29–6 johdossa. Ottelun toisella puoliskolla tahti jatkui samanlaisena, ja vierasvoitto kirjattiin lukemin 54–21.

 

Puolustusta enää vaikea parantaa

Valmentaja Tomi Ingman oli erityisen tyytyväinen puolustukseen.

– Hyvä ja hallittu esitys meiltä. Vaikka aina löytyy jossain parantamisen varaa, niin tällä kertaa puolustus oli sitä tasoa, että siinä on paha enää pistää paremmaksi.

Puolustuksen pitävyydestä kertoo parhaiten avauspuolisko, jonka aikana vastustaja heitti vaivaiset kuusi pistettä.

Koko joukkueen puolustuspelaaminen vaatii taktisen kypsyyden lisäksi myös jalkoja. Syksyn hyvät peliesitykset perustuvatkin kesällä vuodatettuihin hikipisaroihin.

– Tuskin kovin moni kärkijoukkueistakaan on treenannut sen kovempaa kuin me, Ingman sanoo.

Nokia-ottelun hyökkäyspelikin oli Ingmanin mielestä hyvää, vaikkei mitenkään erityisen loistokasta. Joukkueesta löytyy erilaisia ratkaisijoita. Nokiaa vastaan peli oli sen luonteinen, että avainroolissa olivat pitkät tytöt. Emilia Ingman onnistui sekä heitoissaan että ajoissaan ja teki kaikkiaan 16 pistettä. Raholan Kira Kyyrönen heitti 12 pistettä.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluva Roosa Taipale teki kymmenen pistettä. Pisteitäkin tärkeämpää on puolustustyö: Taipale pysäyttää ottelusta toiseen vastustajan ykköspelintekijän ja tarjoaa näin omalle joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta. Lauantain ottelussa puolustus toimi niin hyvin, että muutkin pärjäsivät Nokian pelintekijää vastaan.

Pälkäneläisistä Elina Wallgren pelasi ehjän ottelun: puolusti erinomaisesti ja teki hyökkäyspäässä hyviä valintoja.

RaLuLu:n SM-karsintapelit jatkuvat lauantaina kello 13.30 Pyrinnön kakkosjoukkuetta vastaan. Kahdella viimeisellä kierroksella 12–14-vuotiaat koripallotytöt kohtaavat lohkon muut kärkiryhmät Turun Riennon ja Tampereen Pyrinnön. Todennäköisesti lohkovoittaja ratkeaa vasta lauantaina 7.11. kello Tammelan koululla Pyrinnön ja RaLuLu:n välisessä päätösottelussa.

C-tytöt, koripallon SM-karsintasarja

RaLuLu 4 4 0 250-102 8
Pyrintö 4 4 0 318-141 8
TuRi 4 3 1 285-203 6
Bc Nokia 4 2 2 198-176 4
LoKoKo 4 1 3 124-269 2
FoBa 4 1 3 186-218 2
Pyrintö R 4 1 3 171-223 2
KU-68 4 0 4 114-314 0
Emilia Ingman oli RaLuLu:n pistekuningatar, kun BC Nokia kaatui C-tyttöjen SM-karsintasarjassa.

Emilia Ingman oli RaLuLu:n pistekuningatar, kun BC Nokia kaatui C-tyttöjen SM-karsintasarjassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?