Vuoden Nuori yrittäjä: Vietti & Vaiston Jonna Nurmi palkittiin yrittäjägaalassa

Hyppy tuntemattomaan kannatti

– Sekä asiakkaat että muut yrittäjät ovat ottaneet loistavasti vastaan, vaikka jotkut muuta varoittelivatkin, Vuoden Nuorena yrittäjänä palkittu Jonna Nurmi kiitteli.

– Sekä asiakkaat että muut yrittäjät ovat ottaneet loistavasti vastaan, vaikka jotkut muuta varoittelivatkin, Vuoden Nuorena yrittäjänä palkittu Jonna Nurmi kiitteli.

Viime syksynä pälkäneläistä Jonna Nurmea jännitti. Jännitti niin, että sitä oli vaikea pukea edes sanoiksi: Edessä oli hyppy Tampereen yliopistollisen sairaalan anestesia- ja leikkaussalihoitajasta yrittäjäksi. Lemmikkieläintarvikeliike Vietti & Vaisto avasi ovensa Pälkäneellä Onkkaalantien varressa 15. marraskuuta.

– Saan kiittää erityisesti miestäni siitä, että olen nyt tässä. Hän kannusti ja rohkaisi minua alanvaihtoon silloinkin, kun itselläni meinasi kantti pettää. Useamman lapsen äitinä ja talollisena sitä mietti monet kerrat, uskallanko, Nurmi tuumaa.

Ensimmäinen vuosi yrittäjänä on sujunut jopa paremmin kuin nainen uskalsi toivoa. Asiakkaat ovat löytäneet koirien ja kissojen tarvikkeita sekä ruokaa myyvän liikkeen mukavasti. Yrityksen tarjoamat koirien tottelevaisuuskurssit ja ongelmakoirien koulutus on otettu hyvin vastaan. Ongelmakoiria Nurmi kouluttaa laajalla alueella, käytännössä koko Suomen alueella.

– Yllätyksiä tulee tietysti aina, mutta olen ollut otettu siitä, miten hyvin pälkäneläiset ovat ottaneet kaupan omakseen. Iso kiitos tästä asiakkailleni. Keskittyminen sekä tarvikkeisiin että koulutuksiin on myös osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, Nurmi mainitsee.

Nurmelta on silloin tällöin kyselty myös pieneläintarvikkeita, esimerkiksi marsujen ja hamstereiden hoidossa tarvittavia tuotteita. Toistaiseksi ne eivät liikkeen valikoimiin kuulu, mutta yrittäjä kuitenkin kuuntelee asiakkaidensa toiveita herkällä korvalla.

– Myymälätilani on rajallinen, mutta en pidä laajentamista uusiin tuoteryhmiin lainkaan mahdottomana ajatuksena joskus tulevaisuudessa.

 

Yrittäjyys on iloa ja haasteita

Nurmi palkittiin yrittäjien lauantaisessa juhlassa Vuoden Nuorena yrittäjänä. Ensimmäistä kertaan jaettu tunnustus tuntui mukavalta, vaikka olo olikin tunnustuksen julkistamisen jälkeen iloisen pöllämystynyt. Nurmi on toiminut aktiivisesti yrittäjäporukassa, joka on ideoinut tapahtumia ja tempauksia Pälkäneelle.

– Parasta yrittäjyydessä on ollut ehdottomasti se, että saan itse suunnitella omat asiani ja toimintaperiaatteeni. Asiakkaiden kohtaaminen on tietysti myös mukavaa, Nurmi miettii.

Nurmi on ensimmäisen yrittäjyysvuotensa aikana ehtinyt jo kohtaamaan työn nurjia puoliakin.

– Sairasteluihin ei oikein olisi varaa. Meillä on neljä lasta, joista kolme on vielä pieniä, joten heidänkin sairastelunsa aiheuttavat aina yrittäjän näkökulmasta vähän hämminkiä. Yrittäjän verotuskin on asia, joka tuli lopulta yllätyksenä, vaikka toki olin aiheesta kuullut jo ennen oman liikkeen perustamista, Nurmi kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?