Torstai-klubi: Eero ”Safka” Pekkonen soittaa Kusti Vuorisen uudessa kokoonpanossa

Tampo uusiutui

Kusti Vuorinen siirtyi koskettimien äärelle, kun Tampon haitaristiksi saatiin "Safka" eli Eero Pekkonen.

Kusti Vuorinen siirtyi koskettimien äärelle, kun Tampon haitaristiksi saatiin ”Safka” eli Eero Pekkonen.

Kuhmalahtelainen Kusti Vuorinen marssittaa torstaina uudistuneen Tampon Kangasala-talon lavalle.

– Tampo on viettänyt muutaman vuoden hiljaiseloa. Nyt tuli hyvä tilaisuus herätellä se ruususen unesta, sillä Rakka joutui ainakin puoleksi vuodeksi tauolle jäsenten opiskelukiireiden ja ulkomaanmatkojen vuoksi.

Tampon kokoonpanossa jatkaa Vuorisen lisäksi lyömäsoittaja Simo Laihonen. Vuorinen siirtyy haitarista koskettimien äärelle, kun mukaan liittyy Eero Pekkonen. Safkana paremmin tunnettu soittaja kuuluu Suomirockin legendoihin, sillä hän soitti aikanaan muun muassa Juice Leskisen klassikkokokoonpanoissa. Lisäksi mies hoiti koskettimet Hassisen koneessa, Eppu Normaalissa ja Popedassa.

Bassoa Tampossa soittaa kangasalalainen Ville Vallila ja lyömäsoittimia Sebastian Krühn.

Torstai-klubin keikkaa on mainostettu levynjulkaisukeikkana. Uuden Tampo-levyn julkaiseva Helmi-levyt ei kuitenkaan saa uutta levyä vielä cd-formaatissa Kangasala-talolle torstaiksi.

– Biisit ovat olleet valmiina jo pitkään, mutta tuotannossa on tullut mutkia matkaan. Kasetteja saan jo torstaina mukaan, mutta levyt saadaan painosta vasta lähiviikkoina, Vuorinen harmittelee.

 

Tekeillä musiikkia nukkeanimaatioon

Kusti Vuorinen on soittanut lähes kaikki instrumentit uudella Tampo-levyllä.

– Lisäksi Simo Laihonen on mukana joissakin biiseissä, kuhmalahtelaismuusikko kertoo.

Osa kappaleista on muutaman vuoden takaisia Tampo-äänityksiä. Lisäksi Vuorisella oli muutamia omia kappaleita, jotka sopivat Tampon levylle. Tunnelma on taattua Vuorista: nostalgisen urku- ja haitarisoundin kuljettamaa ajatonta maailmanmusiikkia.

– Nyt ollaan vähän niin kuin Karibian tunnelmissa, kun mukana ei ole lainkaan tavanomaista rumpusettiä. Tampossa on myös Rakkaa vähemmän jazzelementtejä, Vuorinen vertailee bändejään.

Keikalla Tampo tosin saattaa soittaa myös muutamia Rakka-kappaleita.

Tällä hetkellä Vuorinen tekee musiikkia Katariina Lillqvistin nukkeanimaatioon. Palkitun elokuvantekijän uuden elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa ensi kesänä Tampereen filmifestivaaleilla.

– Katariina työstää rinnalla elokuvaa ja olen nähnyt vasta ensimmäisiä pätkiä valmiista filmistä. Pystyn kuitenkin tekemään musiikin käsikirjoituksen avulla, sillä Katariinan tyyli on tuttu edellisten elokuvien ja ensimmäisten näytepätkien perusteella.

 

 

Joni Valkama kuvasi Hyvien naisten ja herrojen torstaisen Kangasala-talon keikan.

Joni Valkama kuvasi Hyvien naisten ja herrojen torstaisen Kangasala-talon keikan.

Torstai-klubin keikat näkee livenä netissä

A cappellayhtye Hyvät naiset ja herrat on ehtinyt esittää vasta pari ensimmäistä kappalettaan, kun Kangasala-talon Torstai-klubien isäntä Heikki Ahopelto saa jo ensimmäisen viestin. Netin äärellä keikkaa seuraava katsoja kehuu kuvan ja etenkin äänen laatua.

– Äänet otetaan suoraan pöydästä ja lisäksi siihen miksataan saliääntä, että livetunnelma välittyy myös netin kautta, Esa Alhola kertoo.

Videoinnin hoitaa Tuotantotehdas Oy. Salmentakana asustava Esa Alhola toimii tamperelaisyrityksessä tuottajana.

Alhola on ollut alusta alkaen mukana tuomassa Kangasala-taloa esille nettivideoiden avulla. Nettiviestintä muuttuu nopeasti, kun tavalliset käyttäjätkin jakavat tekstien ja kuvien sijaan videoita.

Reaaliaikaisen videokuvan välittäminen netin kautta hoituu nykytekniikan ansiosta huomattavasti kevyemmällä kalustolla kuin vielä muutama vuosi sitten. Pihalle ei tarvita tuotantoautoa, vaan videokamera, tietokone, ohjelmisto ja nettiyhteys riittävät.

 

Nettiyleisö kasvaa vauhdilla

Hyvät naiset ja herrat veti Kangasala-talon Torstai-klubille puolitoista sataa kuulijaa.

Hyvät naiset ja herrat veti Kangasala-talon Torstai-klubille puolitoista sataa kuulijaa.

Ensimmäinen suorana netissä välitetty Kangasala-talon konsertti oli Jahnukaisten Torstai-klubin keikka. Tekniikkaa voidaan hyödyntää muissakin Kangasala-talon tilaisuuksissa sekä erilaisissa Ahopallon järjestämissä ruokatilaisuuksissa.

Livelähetystä voi seurata YouTubesta tai Heikki Ahopellon Videokeittokirjasta osoitteesta videokeittokirja.fi/torstai-klubi. Keikan jälkeen videot jäävät nettiin, joten konsertti saattaa kerätä lisää yleisöä jälkikäteen.

Netin livelähetys ja videot lisäävät sekä yleisön että esiintyjien kiinnostusta taloa ja Torstai-klubia kohtaan. Bändit pääsevät esiintymään Kangasala-talon komeissa puitteissa ja saavat vielä kaupan päälle nettiin ammattitason keikkavideon.

Maailmalta löytyy joitain klubeja, jotka ovat hankkineet mainetta vastaavalla mallilla. Etenkin nouseville bändeille ne tarjoavat mainion keinon tehdä itseään tunnetuksi.

Torstai-klubin ensimmäiset livelähetykset on tehty melko matalalla profiililla. Niistä on vinkattu keikan alla sosiaalisessa mediassa. Myös katsojamäärät ovat olleet vielä melko pieniä. Kasvuvauhti on kuitenkin lupaava: Hyvien naisten ja herrojen lähetyksellä oli kaksi kertaa enemmän seuraajia kuin Janhukaisten ensimmäisellä lähetyksellä.

Paikalle saapuvan yleisön määrää videointi ei tunnu vähentävän. Jahnukaisten keikalla oli puolen sataa kuulijaa ja Hyvät naiset ja herrat veti Kangasala-talon suuren lavan tupaten täyteen väkeä. Klubikansa mahtui juuri istumaan, kun lavalle haalittiin kaikki irtotuolit ja penkit sekä salista että käytävältä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?