Pälkäne ei tee muutoksia verotukseen

Pälkäneen kunnanhallitus ei lähtenyt korottamaan kunnallis- ja kiinteistöveroprosenttia ensi vuodeksi. Yleinen kiinteistöveroprosentti on siis vuodenvaihteen jälkeenkin 1,00, vakituisten asuinrakennusten 0,45 ja muiden asuinrakennusten 1,05. Kunnan tuloveroprosentti pysyy 21,00:ssa.

Korotuksille ei nähty kunnan nykyisessä taloustilanteessa tarvetta. Nykyisillä veroprosenteilla laskelmat osoittivat verotulojen jonkin verran kasvavan yhteisöverotuloja lukuun ottamatta ensi vuonna. Alijäämää kertyisi näin vajaa 100 000 euroa. Toisaalta kunnan taseessa on viime vuoden tilinpäätöksessä kertyneitä ylijäämiä noin kymmenen miljoonaa euroa, ja tämän vuoden arvioidaan päätyvän runsaalla 500 000 eurolla plussalle. Ensi vuoden lainanottotarve arvioidaan kahdeksi miljoonaksi euroksi, mutta isot investoinnit nostaisivat sen 6,5 miljoonaan euroon vuonna 2017 ja 4,5 miljoonaan euroon vuonna 2018.

Hallitus linjasi verotuksen pysyvän nykyisellään myös kerättävien verojen osalta. Jarkko Pihkala esitti, että kunta alkaisi periä ensi vuonna koiraveroa ja valmistella rakentamattomien tonttien verotusta. Esityksistä ensimmäinen kaatui äänestyksessä äänin 5–2 ja jälkimmäinen 6–2.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?