Uusi rinnealue: Kuusi rinnettä ja kaksi hiihtohissiä nykyisten rinteiden jatkoksi Sappeenvuoren koillis- ja kaakkoisrinteisiin

Etelärinteet nostavat Sappeen suurten sarjaan

Sappeenvuoren koillis- ja kaakkoisrinteille on linjattu kuusi uutta laskettelurinnettä. Uudelle rinnealueelle tulee kaksi hissiä: uusi ankkurihissi ja Päärinteestä siirrettävä ankkurihissi, jonka paikalle hankitaan uusi tuolihissi.

Etelärinteen nimellä kulkeva rinnealue on vielä suunnittelupöydällä. Rakentamispäätös tehdään tulevien talvien kävijämäärän perusteella.

– Tavoittelemme useamman kymmenen prosentin kasvua, toimitusjohtaja Jouko Poukkanen perustelee noin viiden miljoonan euron investointia, joka nostaa Sappeen isoimpien hiihtokeskusten joukkoon.

 

Kisarinteeseen automaattilumetus

Sappeen nykyiset 12 rinnettä sijaitsevat Sappeenvuoren pohjoisrinteessä. Uuden alueen työnimenä on ollut etelärinne.

Uusista rinteistä suurin osa on loivapiirteisiä perherinteitä. Vaativin niistä saadaan Kallenrinteen rinnalle. Jyrkimmissä kohdissa 45 asteen kulmassa laskeva rinne soveltuu erikoispujotteluun.

– Uusi rinne toisi Sappeeseen kokonaan uuden harrastajakunnan, kilpalaskijat, Jouko Poukkanen sanoo.

Kilpalaskijoilla on syksyisin kaikkein kovin kiire rinteisiin, ja siksi kilparinteen pitäisi avautua heti kun sää sen vain sallii. Rinteeseen kaavaillaan automaattista lumetusta, joka olisi Sappeen ensimmäinen.

 

Rinteet vauhdittavat Sappeen kasvua

Jouko Poukkanen sanoo, ettei uutta rinnealuetta rakenneta sen vuoksi, että Sappeesta muutettaisiin kilpakeskukseksi.

– Uskomme, että harrastajamäärät kasvavat, ja tarvitsemme siksi lisää rinteitä ja hissejä.

Sappeen uusi kaava mahdollistaa golfkentän, kylpylän ja uusien mökkikylien rakentamisen uuden rinnealueen ympärille. Kasvava laskettelija- ja golffarijoukko puolestaan tarvitsee majoitustilaa ja vauhdittaa mökkien rakentumista.

Uutta rinnealuetta ei aiota rakentaa paloissa, vaan Sappee hyppää kerralla uudelle tasolle. Tavoitteena on, että uudet rinteet avaisivat tämän vuosikymmenen aikana.

– Rinneinvestointi vaatii mittavia louhinta- ja maansiirtotöitä. Lisäksi pitää rakentaa sähkö- ja vesijohdot valaistusta, hissejä ja lumetusta varten, Poukkanen listaa.

Sappeen nykyiset 12 rinnettä sijaitsevat Sappeenvuoren pohjoisrinteillä. Uudet kuusi rinnettä sijoittuvat koillis- ja kaakkoisrinteille. Uudelle rinnealueelle aiotaan hankkia uusi ankkurihissi ja siirtää yksi hissi nykyiseltä alueelta. Siirrettävän paikalle hankitaan uusi tuolihissi.

Sappeen nykyiset 12 rinnettä sijaitsevat Sappeenvuoren pohjoisrinteillä. Uudet kuusi rinnettä sijoittuvat koillis- ja kaakkoisrinteille. Uudelle rinnealueelle aiotaan hankkia uusi ankkurihissi ja siirtää yksi hissi nykyiseltä alueelta. Siirrettävän paikalle hankitaan uusi tuolihissi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?