Klamydia ja Popeda keikkatalven tähtiä

Ikisuosikki Popeda saapuu Sappeeseen talvella.

Ikisuosikki Popeda saapuu Sappeeseen talvella.

Pitkään jatkunut taantuma tuntuu yökerhoissa ja keikkapaikoissa. Esimerkiksi Turun johtava keikkapaikka Klubi ajautui kesällä konkurssiin. Mutta kun Klubilla keikkailevat bändit kootaan kesällä Ruissaloon, liikkeelle lähtee lähes satatuhatta ihmistä.

– Festareilla menee hyvin, mutta ravintola- ja yökerhotoiminta on ahtaalla, kun väki ei liiku, eikä vietä iltaa ulkona, Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

Jos Turun kokoisessa kaupungissa ei riitä väkeä keikoille, Pälkäneen laidalla sijaitsevan Sappeen on turha haaveilla takavuosien kokoisista yleisömääristä. Tapahtumakeskus Huipun keikkakalenteri onkin tulevana talvena edellisvuosia kevyempi.

Huipun lavalla on totuttu näkemään Suomen kovimmat rock- ja iskelmäartistit. Tulevana talvena tätä sarjaa edustavat takuuvarmat ikisuosikit Klamydia ja Popeda. Vesku Jokisen punkpoppoo pompittaa kansaa 26.3. ja Pate Mustajärvi 8.4..

Sappeen keikkatalven avaa 28. marraskuuta kangasalalainen stadionrockbändi Still. Se tunnetaan Raikun ”farmifestareista”, jotka avasivat tänä syksynä porttinsa kaikelle kansalle. Itsenäisyyspäivän aattona Huipussa esiintyy Freud Marx Engels & Jung.

Joulun ja alkuvuoden tauon jälkeen keikkatarjonta vilkastuu taas hiihtolomien aikaan. Silloin Sappeessa esiintyvät muun muassa Teflon Brothers ja Aarne Tenkanen.

Sappeen Huippu palvelee päivisin rinneravintolana ja muuntuu nopeasti keikka-areenaksi.  Kaksikerroksinen pohjaratkaisu on osoittautunut toimivaksi: kaikki näkevät ja kuulevat, vaikka tupa olisi täynnä ja paikalla tuhat ihmistä. Bändien lisäksi Huipussa on nähty muun muassa teatteriesityksiä ja laulettu karaokea.

Ohjelmatarjontaa on helppo lisätä, kun ajat paranevat ja väki liikkuu taas vilkkaammin.

– Tällä hetkellä talouden kasvuennusteet eivät tue sitä, että meidän kannattaisi ottaa riskiä bändirintamalla. Päätöksentekoa ohjaa kuitenkin kannattava liiketoiminta, Poukkanen muistuttaa.

Kangasalalainen Still avaa Sappeen keikkatalven.

Kangasalalainen Still avaa Sappeen keikkatalven.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?