Ski in -alueen toinen mökkikortteli rakentuu

Pälkäneen uusista rakennusneliöistä merkittävä osa on noussut 2000-luvun aikana Sappeenvuoreen. Kasvavalle matkailualueelle on rakennettu uusien mökkien lisäksi huoneistohotelli ja uusi tapahtumakeskus.

Taloustaantuma on hiljentänyt loma-asuntorakentamista. Takavuosien tapaan liikkeellä ei ole enää yrityksiä, jotka rakennuttavat mökkejä sijoituskohteiksi.

– Mökkejä tekevät lähinnä yksityiset. Uudet kohteet hankitaan osin omaan käyttöön ja vapaat viikot annetaan vuokrattavaksi, Sappeen markkinointipäällikkö Juha Marjanen kertoo.

Myös kiinteistönvälittäjät kertovat mökkielämän muutoksesta: loma-asunto ei ole enää työleiri rannalla, vaan lomakohde aktiviteettien ja palveluiden äärellä.

Sappeen uusi golf-kaava toi uusia mökkikortteleita vuoren laelle. Niitä ryhdytään rakentamaan uuden rinnealueen ja golfkentän yhteydessä. Aivan tulevan golfkentän ja kylpylän äärelle pääsee myös parhaillaan rakentuvalla Ski in -alueella.

Uuden Mutkamäen varrelle nousseen alueen ensimmäinen kortteli on myyty täyteen ja nyt kaupataan seuraavan, alemman alueen tontteja. Iso Arajärven yläpuolelle kohoavassa rinteessä on tilaa lähes 30 mökille. Lisäksi järven rannassa ala-aseman tuntumassa on lisää mökkitontteja.