Kauden päättäjäiset: Kuusi piirinmestaruutta saalistanut Topi Rönni palkittiin Luja-Lukon parhaana yleisurheilijana

Vilpolan lava täyttyi yleisurheilujunnuista

Palkitut mahtuivat hädin tuskin Vilpolan lavalle.

Palkitut mahtuivat hädin tuskin Vilpolan lavalle.

Pälkäneen yleisurheiluväki vietti kisakauden päättäjäisiä lokakuun lopussa Vilpolassa. Paikalla oli noin sata henkeä, ja useimmat palasivat kotiin palkinnon kanssa.

Luja-Lukko palkitsi tuloskortin palauttaneet urheilijat menestyksestä ja aktiivisuudesta. Lisäksi kunnan liikuntatoimi jakoi omat palkinnot ahkerimmin viikkokisoihin osallistuneille.

Kesällä järjestettiin 13 sarjakisat, joista kahdet Luopioisten kentällä. Osallistujia oli yhteensä 170. Määrä on samaa tasoa kuin aikaisempinakin vuosina. Keskimäärin yhdessä kilpailussa oli 70 nuorta yleisurheilijaa.

Viikkokisojen lisäksi Reetta Heikkilän yleisurheilukoulut kiinnostivat ja toivat hienon lisän yleisurheilujaoston toimintaan.

 

Piirin 12. paras seura

Yleisurheiluseurojen paremmuutta nuorten sarjoissa mitataan piirin ja valtakunnan tason kisoista jaettavilla sisulisäpisteillä. Luja-Lukko oli pistevertailussa Hämeen piirin 12. paras seura. Taakse jäi muun muassa Valkeakosken Haka.

Pälkäneen nuoret urheilijat keräsivät kesän aikana 467 sisulisäpistettä eli 34 enemmän kuin vuosi sitten. Muutaman vuoden aikajänteellä pistemäärä on noussut rajusti, esimerkiksi kolme vuotta sitten pisteitä kertyi 225. Pälkäneen yleisurheilun nousu on noteerattu myös Suomen Urheiluliitossa: seura sai nuorisotoimintakilpailussa toisen luokan palkintona 300 euroa.

 

Rönni oli kauden paras

Eniten sisulisäpisteitä seuralle saalisti kuusi piirinmestaruutta ja yhden hopean kerännyt Topi Rönni. 11-vuotiaiden poikien sarjassa kilpaileva laitikkalalainen teki piirinennätyksen neliottelussa. Suomen yleisurheilutilastoissa Rönni on ikäluokkansa ykkönen korkeudessa ja moniottelussa. Rönni palkittiin yleisurheilukauden päättäjäisissä parhaana yleisurheilijana.

Vuoden tulokkaaksi valittiin tänä vuonna tuloksiaan huimasti parantanut Henri Hast. 13-vuotiaisen poikien sarjassa kisaava Hast on käynyt jo vuosia aktiivisesti sarjakisoissa ja osallistunut myös yleisurheilukouluun. Tällä kaudella sitkeä työ palkittiin ja tuloskehitys oli huikeaa.

– Erittäin hyvä esimerkki siitä, että suuri hyppäys kehityksessä voi tapahtua myös murrosiässä, jaoston puheenjohtaja Heikki Rönni kehuu.

Sisulisäpoikana palkittiin Kalle Äijälä. Hän kilpaili aktiivisesti ja keräsi piirinmestaruuskisoista yhteensä neljä mitalia joista kaksi kultaista. Yhdeksänvuotiaiden poikien Suomen tilastoissa Äijälä löytyy kuulan neljänneltä tilalta.

Sisulisätyttö Siina Kanervan paras saavutus piirinmestaruuskilpailuista oli seipään neljäs tila 12-vuotiaissa tytöissä. Kanerva ylsi monessa muussakin lajissa pistesijoille.

 

Kisakauden parhaat: Ilari Hurskainen (vasemmalla), Henri Hast, Siina Kanerva, Kalle Äijälä ja Topi Rönni.

Kisakauden parhaat: Ilari Hurskainen (vasemmalla), Henri Hast, Siina Kanerva, Kalle Äijälä ja Topi Rönni.

Lahjoitus: Simo Wannas pisti palkintonsa uudelleen jakoon

Vuoden kestävyysjuoksija pokkasi kunnon pokaalin

Kauden parhaita yleisurheilijoita palkittaessa katseet keräsi Ilari Hurskaisen komea pokaali. Uudessa Vuoden kestävyysjuoksija -kategoriassa palkittu Hurskainen kiersi kesällä Flying Finns kilpailusarjan ja sijoittui loppupisteissä kymmenenneksi. Pokaali on ensimmäinen Simo Wannaksen lahjoittamasta kokoelmasta jaettu palkinto.

Aikuisten sarjoista 15 SM-mitalia kerännyt maajoukkueratsu lahjoitti palkintonsa Luja-Lukon yleisurheilujaostolle. Wannaksen toiveesta uudelleen jaettavat kierrätyspokaalit, -mitalit ja muut palkinnot innostavat pälkäneläisiä nappuloita entistä parempiin suorituksiin kisakentillä.

Wannaksen vanhemmat Unto ja Saara asettuivat eläkepäivillään Luopioisiin. Vajaa vuosi sitten menehtynyt Unto tunnettiin taidokkaista puutöistä. Simo Wannas oli kesällä mukana, kun niistä koottu näyttely avattiin Niitynlahdessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?