Kangasala-talon keväässä klassista musiikkia ja teatteria

Elina Vähälä.

Elina Vähälä.

Kangasala-talon ohjelmiston klassinen konserttisarja laajenee keväällä. Kevään konserteista useampi leikkii klassisen musiikin rajoilla.

− Klassinen konserttisarja pitää sisällään kuusi keskenään täysin erilaista konserttia. Syyskaudella yhdellä sarjalipulla kuunneltavissa ollut konserttisarja jakautuu nyt kahdelle sarjalipulle, Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo.

Kamarimusiikin konkaritrio Risto Lauriala, Tero Latvala ja Marko Ylönen nousee lavalle tammikuussa vuoden ensimmäisessä konsertissa. Kevään huippukohtiin kuuluu myös viulisti Elina Vähälän ja jenkkipianisti Wendy Chenin resitaali.

Klassiseen sarjaan on haettu yllätyksiä. Pianokonsertissa Jukka Nykänen vie kuulijan kansanlauluista Kevätuhrin kautta James Bondin maailmoihin. Mika Väyrysen harmonikkakonsertin pääteos on Modest Musorgskin Näyttelykuvia.

Flamenco- ja klassinen kitara sulautuvat Joonas Wideniuksen ja Petri Kumelan Jukka_Nykänen(3)yhteissoitossa yhdeksi huhtikuun konsertissa. Konserttisarjan päättää lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemble yhdessä saksofonisti Esa Pietilän kanssa.

Klassista musiikkia tarjotaan Kangasala-salissa ensimmäistä kertaa myös lapsille Soiva metsä – Sibeliuksen matkassa -multimediakonsertissa.

 

Tuttuja näyttelijöitä

Ville Virtasen ja Minttu Mustakallion tähdittämä Minttu sekä Ville nähdään Kangasalla tammikuussa. Kuva: Davide Pavone

Ville Virtasen ja Minttu Mustakallion tähdittämä Minttu sekä Ville nähdään Kangasalla tammikuussa. Kuva: Davide Pavone

Tammikuussa salissa nähdään Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen tähdittämä improvisaatioduetto Minttu sekä Ville. Kangasalla muutama viikko sitten esiintynyt pianotaitelija Iiro Rantala palaa saliin maaliskuussa yhdessä Martti Suosalon kanssa esityksellä Neljä pientä annosta.

− Kangasala-sali pyrkii profiloitumaan entistä enemmän myös teatteriestradina, Kotilainen toteaa.

Suosittujen viihdekonserttien jatkumossa on tarjolla Umberto Marcaton, Amadeus Lundbergin ja Milana Misicin sekä Jukka Tikan orkesterin italialainen ilta. Uutena tuulena salissa kuullaan amerikkalaisen The Jayhawks -yhtyeen perustajan Mark Olsonin folk/pop-konsertti.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?