Elettiin sitä ennenkin – vanhoja valokuvia Luopioisten kyliltä

Keskisen heinäpellolla Ämmätsässä 1954. Kuva: Oili Valkama

Keskisen heinäpellolla Ämmätsässä 1954. Kuva: Oili Valkama

Ensi viikon tiistaina 10. marraskuuta esitellään Mikkolan Navetalla valokuvia Luopioisten kyliltä. Luopioisten historia 1868–2006 -hankkeen yhteydessä on tähän mennessä kerätty viitisensataa valokuvaa, jotka kertovat elämästä viime vuosisadalla.

Yleensä valokuvia otetaan silloin kun on juhlan aika. Arkisesta työnteosta ei kovin paljon valokuvia ole. Esiteltäviin kuviin on kuitenkin pyritty ottamaan myös arjen työkuvia: heinänkorjuuta, ojan kaivuuta, puun uittoa, kattotalkoita. Kuvia on monesta kylästä eri puolilta pitäjää. Monen kuvan tiedot ovat puutteellisia. Toivottavasti tilaisuudessa saadaan lisää tietoa kuvien esittämistä tapahtumista ja ihmisistä.

Esillä olevat kuvat tulevat katsottavaksi nettisivusto Luopioisten Aineistopankki (aineistopankki.wordpress.com) kautta.

 

Elettiin sitä ennenkin – vanhoja valokuvia Luopioisten kyliltä. Tomi Riihiranta ja Kari Laine esittelevät Luopioisten historia -hankkeen yhteydessä kerättyjä valokuvia Mikkolan Navetalla tiistaina 11.10.2015 klo 18 Sukututkijoiden syyskokouksen jälkeen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?