Nuorisovaltuustossa roolia tarjolla

Kangasalan nuorisovaltuustossa on haku päällä. Valtuustoon haetaan 13–18-vuotiaita paikallisia nuoria toimimaan nuorten asioiden edistämiseksi Kangasalla. Valtuuston toimikausi on yksi vuosi eli nyt käynnissä olevassa haussa vuosi 2016. Jäseneksi voi hakea 22. marraskuuta mennessä.

Nuorisovaltuustoon valitaan 20 jäsentä ja valinnan tekevät nykyiset nuorisovaltuuston jäsenet. Uusille nuorisovaltuuston jäsenille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti viimeistään kaksi viikkoa hakuajan päättymisen jälkeen.

Kangasalan nuorisovaltuusto on ollut mukana skeittiparkki-hankkeessa, antanut lausuntoja kouluverkkoselvitykseen ja keskustellut viime keväänä kouluruoka-asioista ja keskustan palveluista päättäjien kanssa.

Nuorisovaltuusto kokoontuu noin kerran kuukaudessa kokousten merkeissä – tarvittaessa myös useammin. Jäsenet jakautuvat valintansa mukaan pienenpiin työryhmiin, joita ovat tapahtumanjärjestäjä-, tiedotustyö- sekä kuntatyöryhmä.

Erilaisissa kunnan työryhmissä, joiden asiat koskevat lapsia ja nuoria, on myös nuorisovaltuuston edustaja mukana. Näin varmistetaan pieneltä osalta nuorten kuulemista kunnallisessa toiminnassa.

Kangasalan kunnan vapaa-aikapalvelut, kunnan ja seurakunnan erityisnuorisotyöntekijä Jorma Jussila ja Kangasalan seudun 4H-yhdistys toimivat nuorisovaltuuston taustatukena. Yhteistyötä tehdään myös yläkoulujen oppilaskuntien kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?