Diabetespäivän molemmin puolin tapahtuu

Tuleva lauantai 14.11. on maailmanlaajuinen diabetespäivä.

– Maailman diabetespäivänä diabetesta sairastavalla on aihetta juhlaan Diabetesliiton 60-vuotisjuhlien merkeissä. On aihetta juhlia voitettuja hankaluuksia ja myös tuntea ylpeyttä kaikesta tekemästään työstä, omahoidosta ja vuosia kestäneestä, tähän päivään kantaneesta tasapainoilusta, sanoo projektipäällikkö Sari Koski Diabetesliiton Yksi elämä -hankkeesta.

Maailman diabetespäivä on laajennettu usean päivän mittaiseksi teemaviikoksi, jolla halutaan korostaa hyvän hoidon merkitystä. Teemaviikko näkyy muuallakin kuin juhlapuheissa: esimerkiksi Luopioisten apteekissa Luopioisten diabeteskerho järjestää torstaina 12.11. kello 9.30–12.00 maksutonta verensokerin ja verenpaineen mittausta.

Keskiviikkona 18.11. puolestaan ensin Mikkolan Navetalla ja sitten Pälkäneen Pirtillä pidettävissä tapahtumissa verensokerimittareiden esittelyjen jälkeen luennoi ravitsemussuunnittelija Hilpi Linjama. Hän neuvoo, miten tarkastella omia ruokavalintojamme. Hyvät vai pahat hiilihydraatit? Miten arvioin ruoan hiilihydraatteja? Mitä tiedetään ruoan laadun yhteydestä terveyteen uusimman tutkimustiedon valossa?

Mikkolan Navetalla tilaisuus alkaa keskiviikkona 18.11. kello 15 ja Pälkäneen Pirtillä kello 17.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?