Aitoo Trailista saa tontin

Pälkäneen kunnanvaltuusto hyväksyi ehdotuksen omakotitalotontin lahjoittamisesta Aitoo Trail -juoksutapahtumaan. Tapahtuman järjestäjät aikovat arpoa tontin polkupuolimaratonille osallistuvien kesken. Tapahtuma järjestetään ensi vuonna viidettä kertaa, ja tänä vuonna siihen osallistui yli 120 juoksijaa eri puolilta Suomea. Ennakkoilmoittautuneista vain murto-osa oli pälkäneläisiä, mikä herätti ajatuksen markkinoida sekä tapahtumaa että kuntaa poikkeuksellisen näkyvästi.

Tontti, jonka valtuusto tapahtumaa varten päätti antaa, sijaitsee Aitoossa aivan kisan juoksureitin vieressä. Tontin arvo on vajaa 1600 euroa, ja lahjoitukseen sisältyvät myös tontin lohkomiskustannukset. Muut kulut jäävät tontin uuden omistajan hoidettavaksi. Koska tontin arvo jää alle 4000 euron, siitä ei tarvitse maksaa lahjaveroa. Lahjoitukseen sovelletaan sopimussakkoa lukuun ottamatta samoja ehtoja kuin muissakin kunnan tonttikaupoissa. Tontti palautuu kunnalle, jos sen saaja ei rakenna tontille kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta. Rakentamattoman tontin myyntiin tai luovutukseen eteenpäin vaaditaan kunnan suostumus.

Aitoo Trail kisataan ensi vuonna 11. kesäkuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?