Kyläkoulujen puolesta faktoilla ja positiivisuudella

Ensi maanantain valtuustokokouksessa nostetaan jälleen Kangasalla esiin kyläkoulujen kohtalo. Ensi vuoden talousarviota käsittelevään kokoukseen tuodaan esitys Raikun ja Kautialan koulujen lakkauttamisesta jo säppiin pistetyn Lahdenkulman koulun seuraksi. Kylissä ollaan huolissaan paitsi koulujen lakkautusten vaikutuksista kylien elinvoimaisuuteen myös pienten lasten koulumatkojen ja -päivien pidentymisestä.

Raudanmaan kyläyhdistyksen aktiiviporukka on rakentanut oman sivuston, jolle on koottu tietopaketti kyläkoulujen toimintaan liittyen. Samalla pyritään oikomaan kyläkoulujen kustannuksiin ja oppilaiden eriarvoisuuteen liittyviä mahdollisia vääriä mielikuvia. Osoitteesta raudanmaa.com/kautiala löytyvien sivujen grafiikka on Jussi Tanilan käsialaa.

Kyläkoulujen jatkamista puoltava mielenilmaus pidetään Kangasala-talon edustalla ensi maanantaina kello 14, juuri valtuuston kokouksen alla.

Raudanmaan nuorisoseuran ideoimilla sivuilla ei kiihkoilla vaan jaetaan kyläkoulutietoutta.

Raudanmaan nuorisoseuran ideoimilla sivuilla ei kiihkoilla vaan jaetaan kyläkoulutietoutta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?