Katukappelilla kerrotaan kristillisestä suurlähetystöstä

israel iltaÖljykauppasaarron uhka sai 13 suurlähetystöä poistumaan Jerusalemista vuonna 1980. Vastineeksi suurlähetystöjen joukkopaolle perustettiin Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö ICEJ (The International Christian Embassy Jerusalem).

Yksi ainutlaatuisimmista ja aktiivisimmista suurlähetystöistä on toiminut jo yli 30 vuotta Jerusalemin Saksalaisessa kaupunginosassa. Se edustaa miljoonia eri puolilla maailmaa asuvia kristittyjä, jotka rakastavat ja tukevat Israelia ja juutalaista kansaa.

ICEJ:tä pidetään nykyään maailman suurimpana kristillisenä Israelia tukevan järjestönä. Sillä on yli 70 kansallista osastoa ja tukijoita noin 140 maassa ympäri maailmaa.

Kansainvälisen kristillisen suurlähetystön keskustoimisto on Jerusalemissa. Sieltä käsin johdetaan sen kansainvälistä toimintaa Israelin tukemiseksi. ICEJ opettaa seurakunnissa ympäri maailmaa Jumalan suunnitelmista Israelin suhteen ja kristinuskon juutalaisista juurista. Viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana suurlähetystö on auttanut yli 115 000 juutalaisen paluumuutossa Israeliin.

ICEJ:llä on nykyään pitkä kokemus sosiaalisista avustusprojekteista. Juutalaisten, arabien, beduiinien ja druusien parissa tehtävillä avustusprojekteilla pyritään rakentamaan ymmärrystä ja rinnakkaiseloa kaikkien kansanryhmien kesken Israelissa.

Israelilaisten sosiaalityöntekijöiden ja paikallisten avustusjärjestöjen kautta on avustettu hädänalaisia perheitä, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, vammaisia, yksinhuoltajia, kotiväkivaltaa kokeneita naisia sekä vanhuksia. ICEJ tukee myös holokaustista selvinneitä vanhuksia. Pälkäneen katukappelilla järjestetään sunnuntaina 22.11 klo 16 Israel-ilta, jossa kuullaan lisää ICEJ:n toiminnasta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>