Voimaa maaseudulta

Kangasalan valtuusto teki maanantaina 16.11. päätöksen Kautialan ja Raikun kyläkoulujen toiminnan jatkumisesta. Tuon päätöksen voi sanoa osoittavan pitkäjänteisyyttä, kykyä katsoa asioita pidemmissä kuin kolmen vuoden jaksoissa ja arvostusta kunnan maaseutukylille.

Kunnan kyläkoulut ovat voimavara ja vetovoimatekijä jos niitä sellaisina halutaan käyttää. Yhteydet edellä mainittujen koulujen ympäristöstä muualle Kangasalle ja naapurikuntiin ovat hyvät. Aina on ihmisiä, jotka haluavat asua aidosti maalla, miksi ei tarjottaisi tähän mahdollisuutta. Maaseudulla asuva on kunnan kannalta edullinen kustantaessaan esimerkiksi tienhoitonsa ja monet muut elämiseen liittyvät asiat itse.

Jatkuvat kyläkoulujen alasajosuunnitelmat ja kylien näivettäminen ovat turhan aikaa vievää ja yhteishenkeä repivää, etenkin kun huomioidaan kuinka pienet säästöt tästä oletetaan saatavan.

Maaseudun asujille sopivat kyllä elävät taajamat Kangasalla, toivottavasti täällä on tilaa myös elävälle maaseudulle. Nyt olisi hyvä hetki lähteä kehittämään kyläkouluja ja tätä kautta kylillä asumista, sekä sinne muuttamista.

 

Tero Linna
kunnanvaltuutettu
Keskustan Kangasalan kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?