Viisi sydänhämäläistä tavoittelee kirkolliskokouspaikkaa

Kirkon ylimmät päättäjät valitaan helmikuussa. Kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta käsittelevään kirkolliskokoukseen valitaan silloin 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. Maallikkoedustajien valinnan tekevät seurakuntien luottamushenkilöt, papit puolestaan valitsee papisto.

Myös hiippakuntavaltuustojen jäsenet valitaan samassa yhteydessä 9. helmikuuta. Kirkolliskokousedustajien ja hiippakuntavaltuutettujen nelivuotinen toimikausi alkaa toukokuussa.

Tampereen hiippakunnasta valitaan 14 maallikkojäsentä ja seitsemän pappisjäsentä. Kirkolliskokouksen kaikki kolme sydänhämäläistä edustajaa hakevat jatkoa toimikaudelleen. Pälkäneen kirkkoherra Jari Kemppainen on jälleen ehdolla kirkolliskokouksen pappisedustajaksi. Pälkäneellä asustava Kangasalan seurakunnan kanttori Matti Huomo ja kangasalalainen gospelmuusikko Pekka Simojoki puolestaan pyrkivät uudenkin kirkolliskokouksen maallikkoedustajiksi. Kemppainen istuu kirkolliskokouksen käsikirjavaliokunnassa, Simojoki tulevaisuusvaliokunnassa ja Huomo hallintovaliokunnassa.

Lisäksi Kangasalan kappalainen Auni Kaipia ja Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen evankelista Hannu Uusmies hakevat kirkolliskokouksen pappisedustajaksi.

Nykyisessä hiippakuntavaltuustossa on yksi sydänhämäläisedustaja, Pälkäneen kirkkoherra Jari Kemppainen. Hän tavoittelee talven vaaleissa jatkopaikkaa. Kangasalta ehdokkaaksi ovat asettuneet Kangasalan seurakunnan hallintokappalainen Henri Lehtola sekä Torsti Tulenheimo, Henriikka Tarri ja Sakari Vanhanen.

Hiippakuntavaltuusto tukee ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa. Hiippakuntavaltuustolla on muun muassa oikeus tehdä esityksiä kirkolliskokoukselle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?