Yhteiskuntataiteilija tulee Pälkäneelle

Pälkäneen kunta lähtee mukaan yhteiskuntataiteilija-hankkeeseen. Kyseessä on kaksivuotinen pilottihanke, jossa etsitään uusia malleja kuntien kulttuuriyhteistyöhön. Pyrkimyksenä on yhdistää taide osaksi suunnittelu- ja rakennushankkeita ja sitä kautta myös edistää muun muassa matkailua. Yhteiskuntataiteilijan on määrä auttaa niin sanotussa Helsinki–Hämeenlinna–Tampere-kasvukäytävässä mukana olevia kuntia toteuttamaan taideteoksia liikenteellisiin solmukohtiin.

Pälkäneellä hankkeesta toivotaan apua kuntakeskuksen ja torialueen vetovoimaisuuden ja viihtyisyyden kohottamiseen. Yhteiskuntataiteilijan avulla kunta uskoo esimerkiksi saavansa listattua mahdolliset paikalliset taideteoskohteet toteuttamismahdollisuuksineen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee syyskuussa alkaneessa hankkeessa ainakin sen ensimmäistä vuotta. Kunnille, kuten Pälkäneelle, jää katettavaksi 3060 euron kuntakohtainen osuus.

Riihimäen kaupungin hallinnoiman hankkeen projektipäällikkönä on aloittanut syyskuussa kuvanveistäjä Marjukka Korhonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?