RaLuLu: Yhteisjoukkue voitti haastajansa Turun ja Forssan

Välisarjassa haetaan tosissaan asemia

Ida Östring (oikealla) herätteli kotijoukkueen, kun Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhteisjoukkueen peli kangerteli Turun Rientoa vastaan.

Ida Östring (oikealla) herätteli kotijoukkueen, kun Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhteisjoukkueen peli kangerteli Turun Rientoa vastaan.

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhteisjoukkue valmistautuu tammikuussa alkavaan C-tyttöjen SM-sarjaan. SM-karsintalohkossaan kakkoseksi pelannut RaLuLu on toistaiseksi kärsinyt vasta yhden tappion. Se tuli karsintojen päätösottelussa Pyrintöä vastaan.

Karsintapelien ja SM-sarjan välissä läntisen alueen neljä kärkijoukkuetta kohtaavat toisensa vielä kertaalleen. Sivullinen saattaisi luulla, että välisarja pelailtaisiin puolivaloilla, koska panoksena on ainoastaan SM-sarjan lohkojako. Mutta välisarjan kaksi ensimmäistä ottelua ovat todistaneet, että asetelmia tosipeleihin haetaan täysillä.

Sekä Turun Riento että Forssan Basket lähtivät RaLuLu-peleihin ykkösnipullaan ja päivitetyllä taktiikalla. Pälkäneläis-tamperelaisten karsintapelikuviot oli analysoitu tarkasti ja vastustajat osasivat iskeä videoista paljastuneisiin heikkouksiin.

– Sekä Turku että Forssa olivat menneet selkeästi eteenpäin. Mutta niin olemme myös me, kun pystyimme hoitamaan molemmat ottelut, valmentaja Tomi Ingman sanoo.

Helpolla pisteet eivät irronneet, vaan vastustajat onnistuivat yllättämään RaLuLu:n etenkin avausjaksolla.

– Jatkossa emme voi antaa ensimmäisellä neljänneksellä 20 pisteen kaulaa. Meidän on oltava alkuhetkillä valmiimpia ja tutkittava etukäteen tarkemmin myös vastustajan peliä, Ingman ruoskii itseään ja pelaajia.

 

Ida Östring pelasi huippupelin

Jatkokarsinnan avausottelun Turun Rientoa vastaan käänsi kotijoukkueen eduksi vaihtopenkki Ida Östringin johdolla. Turkulaiset lähtivät otteluun latautuneena ja kolmen valmentajan johdolla. Vastustajan aktiivinen peli yllätti RaLuLu:n. Kärkipelaajiaan kuormittaneilta turkulaisilta loppui kuitenkin puhti, kun kotijoukkue juoksutti kentälle tuoreita jalkoja.

– Etenkin Ida Östring pelasi elämänsä pelin. Avausviisikon ulkopuolelta löytyi muitakin onnistujia, jotka auttoivat kääntämään pelin juuri, kun se näytti lipsuvan meidän käsistä, Ingman kehuu.

Pahimmillaan parinkymmenen pisteen kaulan kiskaisseet turkulaiset kukistuivat lopulta seitsemällä pisteellä.

Myös Forssa saapui Pälkäneelle tiivistetyllä kokoonpanolla ja revanssi mielessään. Pienikokoinen ja huipputaitava vierasjoukkue pyörittikin RaLuLu:n pyörryksiin ottelun alkuhetkillä.

Ensimmäisen jakson jälkeen vieraat johtivat jo 11–25. Toisella neljänneksellä ero tuntui vain kasvavan, kun sen paremmin avausviisikon kuin vaihtopelaajienkaan peli ei rullannut. RaLuLu:n pelaajista alkoi huokua tuskastuminen, sillä vastustajat voittivat kaikki irtopallot ja kaksinkamppailut.

Erityisen suuria vaikeuksia oli puolustuksessa, johon vasta muutaman kuukauden yhdessä pelanneet Raholan ja Pälkäneen pelaajat eivät tahtoneet löytää yhteistä säveltä.

Lopulta kentälle heitettiin viimeinen valttikortti: pitkät puolustuspään erikoispelaajat, jotka pystyvät hyökkäyspäässä ajamaan korille. He käänsivät ottelun väkisin kotijoukkueelle.

Viimeisellä jaksolla voimasuhteet olivat aivan päälaellaan. Avausjaksoa mielin määrin vieneiden forssalaisten itseluottamus oli kalvettu tyhjiin, ja kotijoukkue vei päätösneljänneksen 22–7. Se takasi ottelusta 12 pisteen voiton.

Välisarjan päätösottelu Pyrintöä vastaan pelataan torstaina. Siinä RaLuLu on selkeästi haastaja – kuten myös pääosassa SM-sarjan peleistä.

– Mukaan tulee seitsemän kovaa porukkaa pääkaupunkiseudulta. Ne ovat pelanneet jo muutaman vuoden ajan SM- tasolla keskenään.

SM-sarja pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa. Joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen. Molempien lohkojen kolme kärkijoukkuetta jatkaa lopputurnaukseen, jossa ratkotaan mitalien kohtalo. Myös sijoille 4–6 pelanneille järjestetään oma lopputurnaus.

 

C-tytöt, SM-karsinta, jatkosarja

RaLuLu – Turun Riento 64–57
RaLuLu – Forssa Basket 63–51

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?