Hirvi keskeytti kotimatkan ja menehtyi

Yli lentänyt hirvi kolhi auton yläosaa takaluukkua myöden. Vielä ikävämmin kävi hirvelle.

Yli lentänyt hirvi kolhi auton yläosaa takaluukkua myöden. Vielä ikävämmin kävi hirvelle.

Törmäys hirveen keskeytti ikävällä tavalla pariskunnan kotiinpaluun sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

Mökkiseurue oli ajelemassa kahdella autolla viikonlopunvietosta kotia kohti, kun seurueen jälkimmäisen auton matka päättyi hirvilehmän kylkeen Luopioisten ja Aitoon välisellä tiellä parisataa metriä Riukusillan tienhaarasta Luopioisiin päin.

Hirvi loikkasi Pälkäneen suuntaan ajaneen auton eteen korkealta pientareelta. Kuljettaja ei todennäköisesti ehtinyt juurikaan jarruttaa ennen kuin täysikasvuinen hirvi tömähti auton konepellin päälle. Pitkäjalkainen eläin jätti auton keulan ehjäksi ja osui kunnolla vasta tuulilasiin, minkä vuoksi turvatyynytkään eivät lauenneet.

Onni onnettomuudessa oli, että vankkatekoisen auton kattorakenteet kestivät törmäyksen ja hirvi lensi katon yli aiheuttamatta vakavia henkilövahinkoja. Apukuljettajan puoleisen oven lasi ja tuulilasi pirstoutuivat, joten kuljettajan vieressä istuneen naisen pelästys lienee ollut melkoinen.

Hirvi päätyi pahoin vahingoittuneena tienvarren ojaan, mistä lähitienoilla jahdissa olleet metsästäjät pääsivät sen melko pikaisesti lopettamaan.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin Aitoon VPK, ambulanssi ja poliisi. Onnettomuusautossa olleet kaksi henkilöä selvisivät lasinsirujen aiheuttamilla pintanaarmuilla ja mukana olleet kaksi koiraa pääsivät säikähdyksellä.

Palokuntalaiset ohjasivat liikenteen kulkemaan yhtä ajokaistaa pitkin siihen saakka, kun vaurioitunut auto saatiin siirretyksi sivuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?