Tekojää: Kenttä saadaan nopeasti luistelukuntoon, kun ylimääräinen vesi työnnetään ulos kaukalosta

Kaatosade sulki Haanloukkaan

Haanloukkaan tekojää suljettiin reilun päivän ajaksi viikonlopun vesisateiden vuoksi. Maanantaiaamuna jää saatiin kuitenkin taas käyttöön.

– Olemme edellisvuosien aikana oppineet, ettei kannata jäädä odottamaan, että kaukalossa lainehtiva vesikerros jäätyy. Kun ylimääräinen vesipatja työnnellään pois, kenttä jäätyy aika nopeasti, tekojäätä hoitava Pasi Munne kertoo.

Viikonloppuna Ahvenanmaalla mitattiin joulukuun kaikkien aikojen lämpöennätys, 11 astetta. Pälkäneelläkin elohopea kipusi kahdeksaan asteeseen. Lämpötilan lisäksi jäätä pehmitti kaatosade.

Pasi Munne muistelee, ettei vuonna 2008 valmistunutta Haanloukkaan tekojäätä ole kertaakaan aiemmin koeteltu samanlaisilla olosuhteilla.

– Keväällä on tietenkin ollut vieläkin lämpimämpää, mutta talven luistelukaudella ei ole ennen mitattu tuollaisia lukemia.

Tekojää suljettiin lauantaina iltapäivällä. Kenttä lainehti sunnuntain ajan, mutta maanantaiaamuna se saatiin nopeasti luistelukuntoon, kun ylimääräiset vedet työnnettiin ulos kaukalosta. Veden ei anneta jäätyä senkään vuoksi, että liian paksu jääkerros alentaa jäähdytyskoneen hyötysuhdetta.

Itsenäisyyspäivän keli oli niin lohduton, että harvat kävivät nykimässä kentän lukittua porttia.

– Sääolot muuttuvat nopeasti, eikä kentän väliaikaisesta sulkemisesta ole vielä lähdetty tiedottamaan Facebookissa tai kunnan nettisivuilla. Nyt on onneksi luvassa jo hieman talvisempaa keliä. Mutta pahasti näyttää siltä, ettei luonnonjäitä päästä vielä tekemään ennen joulua, liikuntasihteeri Petri Ketola kertoo.

Haanloukas saatiin tänä vuonna luistelukuntoon 21. marraskuuta. Ensimmäisten viikkojen aikana kaukalossa on riittänyt väkeä aamusta iltaan.

Tekojäälle on varattu mailattomia ja mailallisia yleisövuoroja. Ne ovat saaneet lapsiperheet liikkeelle, koska ensilumien sulettua ulkona on vähän tekemistä. Vilkkaimmilla vuoroilla kaukalossa on kurvailut kymmeniä luistelijoita.

Ensimmäiset pelaajat odottivat jo portin takana, kun Haanloukas saatiin luistelukuntoon 21. marraskuuta. Talven vesisateiden vuoksi tekojää on jouduttu sulkemaan pariin kertaan.

Ensimmäiset pelaajat odottivat jo portin takana, kun Haanloukas saatiin luistelukuntoon 21. marraskuuta. Talven vesisateiden vuoksi tekojää on jouduttu sulkemaan pariin kertaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?