Kostian koulu saa tekonurmikentän

Pälkäneen Kostian koulun pihalle rakennetaan ensi kesänä 21 x 12 metrin aidattu tekonurmikenttä. Koulun ja Haanloukkaan väliin tehtävällä kentällä voi pelata muun muassa jalka-, kori- ja käsipalloa sekä sählyä.

Noin 27 000 euroa maksavaan kenttähankkeeseen saadaan 10 000 euroa Pirkanmaan Osuuskaupalta. S-ryhmän tuella Ässäkenttiä nousee eri puolille maata.

– Aluehallintovirastolta olisi voinut saada 20–25 prosentin avustuksen lähiliikuntapaikkaan. Siitä pari, kolme tonnia hupenisi kuitenkin tarkempiin suunnitelmiin, joita virasto edellyttää. Ässäkenttä toteutuu kevyemmällä byrokratialla ja avustuseurot käytetään suoraan rakentamiseen, eikä suunnitteluun, liikuntasihteeri Petri Ketola sanoo.

Ässäkenttäyhteistyössä on mukana myös Suomen Palloliitto. Se on kilpailuttanut toimittajat, joilta tekonurmi, laidat, kiinteät maalit ja korit voidaan tilata. Kentän maapohjarakentaminen ja ylläpito ovat kunnan vastuulla.

Ässäkenttä tulee Kostian koulun takapihan nurmialueelle. Kentällä voidaan pelata ahkerasti välitunneilla, liikuntatunneilla ja myös ilta-aikaan, sillä tekonurmi ei kulu eikä pehmene edes syyssateilla.

Haanloukkaassa on jo ennestään hiekkatekonurmikenttä, jossa on kaksi tenniskenttää ja korisalue. Ne eivät kuitenkaan palvele välituntikäytössä samaan tapaan kuin pihalle tuleva pelikenttä.

Petri Ketola odottaa mielenkiinnolla Kostian koulun Ässäkentästä saatavia kokemuksia.

– Liikuntatoimen kyselyssä lähiliikuntapaikkoja toivottiin muillekin kouluille, Ketola sanoo.

Rehtori Timo Santamäki avasi Kangasalan Kirkkoharjun koulun Ässäkentän syyskuussa 2013. Ensi kesänä vastaavanlainen monitoimikenttä rakennetaan Kostian koulun takapihalle.

Rehtori Timo Santamäki avasi Kangasalan Kirkkoharjun koulun Ässäkentän syyskuussa 2013. Ensi kesänä vastaavanlainen monitoimikenttä rakennetaan Kostian koulun takapihalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?