RaLuLu haastoi Pyrinnön tosissaan

Pyrinnön tähtipelaajan tehottomaksi puolustanut Roosa Taipale tarjosi Raholan ja Pälkäneen yhteisjoukkueelle mahdollisuuden kukistaa Pyrintö. Vielä voitto ei kuitenkaan irronnut.

Pyrinnön tähtipelaajan tehottomaksi puolustanut Roosa Taipale tarjosi Raholan ja Pälkäneen yhteisjoukkueelle mahdollisuuden kukistaa Pyrintö. Vielä voitto ei kuitenkaan irronnut.

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän 12–13-vuotiaiden koripallotyttöjen yhteisjoukkue päätti SM-karsinnat Tampereen Pyrintöä vastaan. Välisarjan kärkikamppailussa haettiin asetelmia vuodenvaihteen jälkeen alkavaan C-tyttöjen SM-sarjaan.

Pyrintö on hallinnut läntisen alueen karsintalohkoa ja RaLuLu kärsinyt ainoat tappionsa tamperelaisille. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Pyrintö juoksutti kentälle ykkösnyrkkinsä, josta osa on pelannut tähän saakka B-tytöissä. Pälkäneen ja Raholan yhdistelmäjoukkue ei saanut isoja ja taitavia tamperelaisia kuriin, vaan jäi Pyrinnön jalkoihin.

Välisarjan päätöspeliä varten RaLuLu oli tehnyt läksynsä. Loistavan puolustuspelin pelanneet Roosa Taipale ja Hanna Hirvonen himmensivät Pyrinnön ykköstähden ja tarjosivat joukkueelleen mahdollisuuden voittaa ottelun.

Kauden ehkä parhaan ottelun pelannut RaLuLu antoikin Pyrinnölle pienen myrskyvaroituksen: vieraat johtivat ottelua avausjakson jälkeen ja puoliajalla pisteet olivat tasan.

RaLuLu pärjäsi alueen ykkösjoukkueelle peruspelissä, mutta ratkaisuksi muodostuivat erikoistilanteet. Pyrintö nosti niistä helpot pisteet, mutta vain kerran viikossa yhdessä treenaava yhdistelmäjoukkue ei ole ehtinyt viritellä erikoistilanteissa tarvittavia kuvioita.

Ottelun pistein 55–44 vienyt Pyrintö selvitti karsinnat tappiotta. Alueen kakkosjoukkue RaLuLu käyttää osan joulutauosta palautteluun, mutta joulupyhien jälkeen joukkueen on tarkoitus tiivistää harjoitustahtia, jotta se olisi valmiina SM-sarjaan.

Puolipälkäneläinen C-tyttöjoukkue on Luja-Lukon ensimmäinen joukkue, joka pelaa tyttöjen SM-sarjassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?