Nelosdivisioona: Sarjakärki ja nousijan paikka voiton päässä

Luja-Lukon asemat kohenivat

Niko Nurminen oli Luja-Lukon tehomies, kun Vehmainen kaatui vierasottelussa 69–62.

Niko Nurminen oli Luja-Lukon tehomies, kun Vehmainen kaatui vierasottelussa 69–62.

Koripallon nelosdivisioonaan täksi kaudeksi noussut Pälkäneen Luja-Lukko nousi voiton päähän lohkon kärkikaksikosta ja suorasta nousupaikasta, kun se otti vierasvoiton Vehmaisten Urheilijoista. Ero kärkeen kaventui, sillä lohkoa tähän saakka puhtaalla pelillä hallinnut Haka kärsi yhdeksännellä kierroksella kauden avaustappionsa Viialalle.

Luja-Lukon vierasvoitto oli arvokas, sillä Vehmainen on keskikaartin joukkueista se, joka voi ottaa pisteitä nousupaikoista kamppailevalta kärkinelikolta. Kauden aikana vahvistunut VehU pakotti pälkäneläiset tekemään voittonsa eteen töitä viime minuuteille saakka. Loppuhetkillä vieraat olivat vahvempia ja ottivat täyden pistepotin lukemin 62–69.

Tehomies oli 17 pistettä heittänyt Niko Nurminen. Yleisurheilutaustan tuoma räjähtävyys ja kimmoisuus eivät välttämättä pääse oikeuksiinsa, jos ottelu menee mies miestä vastaan nyhjäämiseksi. Mutta kun Luja-Lukko saa pallon liikkeelle, niin vauhtiveikot Nurminen ja Jussi Jokinen (13 pistettä) ovat elementissään.

Joukkueen pistepörssin kärkimies Jaakko Saukkonen kirjautti Vehmaisia vastaan poikkeuksellisesti vain 11 pistettä. Jussi Palomäki heitti kymmenen pistettä, Jussi Romu ja Afganistanin vahvistus Eshaq Safi seitsemän pistettä.

Perjantaina kello 18 Luja-Lukko kohtaa yhteiskoululla ERP:n, jonka Jaakko Saukkonen ja Jussi Romu upottivat käytännössä kaksistaan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

 

Koripallo, 4. divisioona

ViiVi 9 8 1 649-518 16
Haka 9 8 1 730-539 16
PäLuLu 9 7 2 652-524 14
MAS 8 5 3 672-548 10
VehU 9 3 6 630-650 6
PisTa 9 2 7 444-569 4
ERP 8 1 7 429-604 2
Rahku 9 1 8 543-797 2
Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>