Sahalahti-seura palkitsi toimittajat

Sahalahden itsenäisyyspäivän juhlassa Kontulassa jaettiin Sahalahti-palkinto kahdelle toimittajalle, Maija Nieminen-Pessille ja Jouni Valkeeniemelle. Nieminen-Pessi toimii Sydän-Hämeen Lehden ”paikallistoimituksena” Sahalahdella, Valkeeniemi kirjoittaa ja kuvaa Kangasalan Sanomiin.

Sahalahti-Seuran puheenjohtaja Seppo Rinne kiitteli toimittajakaksikkoa Sahalahden esille tuomisesta ja tunnetuksi tekemisestä. Kylän aktiivisuudesta kertovat jutut tukevat myös kylän yhteisöllisyyttä.

Huomionosoituksesta yllättynyt ja otettu Maija Nieminen-Pessi arvosti Sahalahti-palkintoa niin, että kaivoi esiin harvoin käyttämänsä kansallispuvun.

– Suuret kiitokset huomionosoituksen antaneelle Sahalahti-Seuralle. Sahalahti-palkinto oli iloinen ja täydellinen yllätys.

Nieminen-Pessi sanoo, että paikallislehti on omalla alueellaan tärkeä tiedonvälittäjä, joka onnistuu tuossa roolissaan tekemällä yhteistyötä erilaisten toimijoiden, yhdistysten ja yksityisten henkilöiden kanssa. Lehden sisältö mittaa samalla kylien ja kyläläisten vireyttä.

Ihmisten aktiivisuus kanavoituu usein yhdistysten kautta. Niinpä moni Sahalahden aluetta koskeva juttuaihe liittyy jonkin yhdistyksen toimintaan.

– Ihmisten kohtaaminen ja heitä koskettavien asioiden kuunteleminen ovat paikallislehden toimittajan työn parhaimpia puolia, Nieminen-Pessi sanoo.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>