Kaikki oikein Sappeessa

Kun ulkona sataa ensimmäiset lumihiutaleet, on jo aika suunnata katseet kesään. Sappeen kesäteatteri tarjoaa ensi kesänä Anna-Leena Härkösen romaaniin pohjautuvan Kaikki oikein -komedian, jossa Puttosen pariskunnan kohdalle osuu 7 miljoonan lottovoitto. Ohjaaja Heikki Paavilainen dramatisoi romaanin Turun kaupunginteatterin lavalle syksyllä ja nyt hän muokkasi tarinan kesäteatterin lavalle.

– Sappeeseen tulee kevyempi versio kuin Turussa. Ympäristö muuttaa sitä, tekijät ovat eri ja on väistämätön tosiasia, että Heikki Helan mukana näytelmään tulee musiikkia, Paavilainen tuumaa.

Pääosiin on saatu upea viisikko; Heikki Hela, Ilkka Koivula, Merja Koivula, Mikko Töyssy sekä Karoliina Vanne.

 

Mökkilomalle ja teatteriin

Heikki Paavilainen ohjasi Sappeen ensimmäisen kesäteatterin kuusi vuotta sitten ja siitä lähtien joka vuosi on pohdittu yhteistyökuvioita.

– Muistan hyvin Aamulehden arvostelut Olavi Virta -musikaalista, jossa kirjoitettiin, että rima laitettiin nyt niin korkealle, että sitä tulee olemaan vaikea pitää yllä, Sappeen markkinointipäällikkö Juha Marjanen sanoo.

Tulevasta kesästä on vahva usko niin Sappeen päässä kuin tekijäporukallakin.

– Yleensä kävijämäärissä on menty yli 10 000 katsojan, mutta Heikin Sappeen esikoisohjaus veti paikalle 18 700 kävijää.

Sappeen vahvuus on paketti, joka kävijälle voidaan tarjota.

– Meillä on paljon majoittuvia asiakkaita, jotka voivat viettää mökkilomaa ja käydä samalla teatterissa. Olemme suunnitelleet myös pakettia, johon voisi yhdistää Särkänniemeä ja kylpylää.

 

Poikkeuksellinen kesäteatteri

Viime kesän jälkeen Heikki Paavilaisen Suomen Kesäteatteri Oy oli jo laittaa pillit pussiin.

– Suomen kesä asettaa haasteita toiminnalle ja pohdimme, voimmeko jatkaa. Sitten sisuunnuimme, että me emme anna periksi, vaan mennään eteenpäin! Tämä on taistelu isoja aaltoja vastaan!

Suomen Kesäteatteri on tuottanut Valkeakosken Apianniemeen kesähuvia vuodesta 2013. Ensi kesänä päätettiin täräyttää pitkään mielessä muhinut Kirka-musikaali ja aika oli kypsä toiminnan laajentamiseen.

– Tykkäsin tehdä Sappeessa hommia. Luonto tuo teatteriin aivan oman ulottuvuutensa, akustiikka on aivan poikkeuksellinen! Hiljaisuus, joka sinne putoaa, on erityistä, sillä sitä eivät autotiet häiritse. Paikka on muutenkin tosi sympaattinen, Paavilainen kehuu.

Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein siirtyy Helsingistä Turun kautta Sappeen perämetsään. Paavilainen muokkasi tarinaa Härkösen suostumuksella ja ensi kesänä Puttosen pariskunta alkaa yllättävän rikastumisen jälkeen tehdä remonttia pikku mökkiinsä ja laajentaa sen 450 neliöiseksi.

– Jokainen, joka on rakentanut, tietää, että siinä tulee pieniä haasteita, Paavilainen nauraa.

Kirjassa on hyvin draamallisia hetkiä ja sellaista komediaa ohjaaja haluaakin tehdä, ei pelkkää pintaliitoa, vaan mukaan heitetään myös syvempiä sävyjä.

 

– Nyt on juttu ja sisältö, mikä sopii tänne, kertoo Sappeeseen palaava ohjaaja Heikki Paavilainen vierellään Merja Koivula, joka näyttelee muun muassa lottotyttöä.

– Nyt on juttu ja sisältö, mikä sopii tänne, kertoo Sappeeseen palaava ohjaaja Heikki Paavilainen vierellään Merja Koivula, joka näyttelee komediassa muun muassa lottotyttöä.

Ohjaaja Heikki Paavilainen esitteli Kaikki oikein -lottovoittokomedian näyttelijät. Vasemmalta: Merja Koivula, Ilkka Koivula, Karoliina Vanne, Heikki Hela sekä Mikko Töyssy.

Ohjaaja Heikki Paavilainen esitteli Kaikki oikein -lottovoittokomedian näyttelijät. Vasemmalta: Merja Koivula, Ilkka Koivula, Karoliina Vanne, Heikki Hela sekä Mikko Töyssy.

Paavilainen sai mukaansa luottonäyttelijät, joiden kanssa homma toimii. Kun rooleja on toistakymmentä ja näyttelijöitä viisi, saa osa näyttelijöistä tehdä asunvaihtoja urakalla.

­– Odotan innolla kesää, sitä ollaan välillä vanhaa rouvaa ja välillä rakennusmiestä, viime vuonna Valkeakosken kesäteatterin valloittanut Mikko Töyssy nauraa.

Töyssyn yhteistyö sujuu mukavasti Paavilaisen kanssa.

­– Heikin kanssa on mukava tehdä töitä, sillä hän luo stressaamattoman ympäristön kovatahtisessa kesäteatterissa ja on avoin ehdotuksille.

Merja Koivula on samaa mieltä.

– Heikillä on joku ihmeellinen taito koota hyvät työryhmät. Luulen, että kesästä tulee hyvä!

Aiemminkin Sappeessa esiintynyt Koivula muistelee teatteria lämmöllä.

– Miljöö on uskomaton. Tämä suomalaisten rakkaus kesäteatteriin on hienoa. Sinne luonnon keskelle tullaan bussilasteittain, hän tunnelmoi.

Jo matka Sappeeseen maalaismaisemassa on elämys.

– Ensi kesä on myös sikäli poikkeuksellinen, että silloin ei sada, Sappeen kesäteatterin komediaa tähdittävä Heikki Hela lupaa.

Kesää voi jo alkaa suunnitella, sillä teatterin lipunmyynti käynnistyi viime viikolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?