Harhalan koulun kuusijuhla

Harhalan koulun 1.-2. -luokkalaiset esittivät juhlassa iloisen tonttuleikin.
Harhalan koulun 1.-2. -luokkalaiset esittivät juhlassa iloisen tonttuleikin.
Perinteisen joulukuvaelman esittäjinä oli oppilailta eri luokilta.
Perinteisen joulukuvaelman esittäjinä oli oppilailta eri luokilta.

Jätkänkynttilät toivottivat juhlaväen tervetulleeksi Iltasmäen VPK:n talolle, joka toimi tänäkin vuonna Harhalan koulun kuusijuhlan pitopaikkana.

– Olemme viettäneet juhlaa täällä nyt kymmenisen vuotta. Aiemmin juhla pidettiin koululla, Harhalan koulun rehtori Henrik Kalima kertoo.

VPK:n talolla väki saadaan yhteen tilaan ja talo antaa tunnelmallisemmat puitteet juhlalle kuin koululuokat. Toki juhlan järjestäminen vaatii järjestelynsä. Suurin haaste on tavaroiden siirto koululta juhlapaikalle ja takaisin. Urakka kuitenkin kannattaa.

– Monet vanhemmat ihmiset ovat sanoneet, että joulu alkaa kuusijuhlasta, Kalima kertoo ja lisää, että oppilaille kuusijuhla on mieluinen ilmaisutaidon näyte.

Oppilaat esittivät tänä vuonna perinteisen joulukuvaelman, hauskan joulunäytelmän ja ilmoisen tonttuleikin. Lisäksi ohjemassa oli jouluruno, musiikkiesitys ja yhteislauluja.

Näytelmän käsikirjoitus oli oppilaiden itse kirjoittama ja aihe rakentui laajan sähkökatkon ympärille. Aiheen ajankohtaisuus ja nokkelat repliikit hauskuuttivat yleisöä.

Ensimmäistä kertaa Harhalan kuusijuhlassa mukana ollut alaluokan opettaja Helena Sokuri kiitteli VPK:n tiloja ja tunnelmaa sekä valmisteluissa ahkeroineita oppilaita.

– Oppilaat ovat itse tehneet koristeet kuuseen, hän sanoi.

Sokuri ohjasi juhlaan alaluokkalaisten tonttuleikin.

Joulukuusen koristeet olivat oppilaiden itse valmistamia.
Joulukuusen koristeet olivat oppilaiden itse valmistamia.

Hanna Saariselle kuusijuhla on perinne lapsuudesta asti, jolloin hän itse kävi Harhalan koulua. Parhaimmat muistot liittyvät kuitenkin lasten joulujuhliin.

– Itseä aikoinaan jännitti, Saarinen kertoo.

Saarisen lapsista vanhin käy jo yläastetta. Toiseksi vanhin on nyt neljännellä luokalla ja siirtyy siis Kostian kouluun ensi syksynä. Perheen kuusijuhlaperinne kuitenkin jatkuu, sillä kolmas lapsista aloittaa koulunkäyntinsä ensi syksynä. Nuorimmainen on vasta kolmen kuukauden ikäinen.