Kiinteistöjen korjaukset nielivät rahaa

Pälkäneen kunnan kiinteistöjen vesivahinkojen, kosteus- ja sisäilmaongelmien sekä lämmitysjärjestelmien korjaukset ovat nielleet tänä vuonna arvioitua enemmän rahaa. Kunnanvaltuusto myönsi teknisiin palveluihin 150 000 euron lisämäärärahan. Ylityksestä 50 000 euroa on aiheutunut yleisten alueiden kunnostus- ja uudelleenrakennustöistä ja 100 000 euroa kiinteistöjen korjaus- ja muutostöistä.

Suurimman yksittäisen ylityksen aiheutti palveluasunnoiksi muutettu Luopioisten vanhainkoti. Kukkiakodossa korjattiin ja uusittiin lämmitysjärjestelmää 30 000 eurolla. Kirkonkylän koululla Luopioisissa upposi 25 000 euroa sisäilma- ja kosteustutkimuksiin, puhdistuslaitteisiin ja ulkoalueiden muutostöihin.

Onkkaalassa Viirikukon päiväkodin vesivahingon kuivatukset ja korjaukset aiheuttivat 20 000 ylityksen. Harjutuulen vanhainkodilla korjattiin keittiötä, uusittiin aitaa ja eristettiin seinää 12 000 eurolla.

Luopioisten entisen kunnantalon Pytingin keittiön muutostyöt leipomo-kahvilaa varten maksoivat 9 000 euroa ja Harjun ryhmäprehepäiväkodin radontutkimukset ja -korjaukset 8 000 euroa.

Luopioisten Kirkonkylän koulun sisäilma- ja kosteustutkimukset, puhdistuslaitteet ja ulkoalueiden muutostyöt aiheuttivat 25 000 euron ylityksen teknisen toimen määrärahoihin.

Luopioisten Kirkonkylän koulun sisäilma- ja kosteustutkimukset, puhdistuslaitteet ja ulkoalueiden muutostyöt aiheuttivat 25 000 euron ylityksen teknisen toimen määrärahoihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?