Onkkaalan rivitalotonteille 6–10 euron neliöhinta

Pälkäne myy Onkkaalan rivitalotontteja 6–10 euron neliöhinnoilla. Kunnalla on kaksi rivitalotonttia Lastenlinnan alueella ja yksi Lomakodin alueella.

Lomatien varressa oleva Lomatien tontti myydään 48 870 eurolla eli kymmenen euron neliöhinnalla. Tontille saa rakentaa 1220 kerrosneliömetriä.

Lastenlinnan alueella on kaksi tonttia. Lastenlinnantien tontti on 4608-neliöinen ja Kalliopolun tontti 2103-neliöinen. Niitä molempia kaupataan kuuden euron neliöhinnalla.

Kunta ei ole viime vuosina markkinoinut rivitalotonttejaan aktiivisesti. Tonttien hinnoista päätettiin viimeksi kuntaliitoksen yhteydessä lähes yhdeksän vuotta sitten. Silloin Onkkaalan rivitalotontteja tarjottiin kolmen euron neliöhinnalla.

Rakennusliikettä pyörittävä Jouko Saarikko (kok) piti hintoja vallitsevan hinnoittelun mukaisina. Hän ennusti, että tontit menevät käsistä, kun kunta ryhtyy markkinoimaan itseään isoilla investoinneilla, kuten liikuntahallilla.

Timo Ailio (sd) ehdotti, että Pälkäne laskisi omakotitonttien hintoja ja toisi tarjolle myös vuokratontteja, jotta rakentamiseen saataisiin vauhtia ja laskeva väkiluku nousuun.

 Kunta muisti kesällä 50 vuoden rajapyykin saavuttanutta Jouko Saarikkoa valtuuston alkajaisiksi. Rakentaja vakuutti, että Pälkäneen tontit viedään käsistä liikuntahallihankkeen ja muiden kuntaa kehittävien investointien ansiosta.


Kunta muisti kesällä 50 vuoden rajapyykin saavuttanutta Jouko Saarikkoa valtuuston alkajaisiksi. Rakentaja vakuutti, että Pälkäneen tontit viedään käsistä liikuntahallihankkeen ja muiden kuntaa kehittävien investointien ansiosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?