Yhdeksän vuoden ja 221 sivun rantakaava

Kahden asuintontin ja viiden mökkitontin kaavoittaminen Pälkäneveden rantamaisemiin vaati yhdeksän vuotta ja 221 sivua kaavaselostusta.

– Tässä meillä on taas yksi esimerkki, miten vaikeaa maaseudun kaavoittaminen on. Luuletteko, että Ratinan rantojen kaavoittaminen vie tunnelin valmistuttua yhdeksän vuotta, Jukka Kittilä (kesk) ihmetteli, kun valtuusto hyväksyi Vesalan ranta-asemakaavan.

Se tuo yhden mökkitontin Pälkäneveden Rättärin saareen ja kaksi pientalotonttia rantaan johtavan Vesalantien päähän. Asuintonttien lisäksi kaavaan kuuluu yksi mökkitontin, joka ei ole omarantainen. Varsinaisia rantatontteja mantereen puolelle tulee kolme.

Kaavoitettavan alueen kokonaispinta-ala on 17,78 hehtaaria. Siihen kuuluu rantaviivaa 1,16 kilometriä ja reilun neljän hehtaarin kokoinen Rättärin saari, jossa on rantaviivaa 1,3 kilometriä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?