Pikkolan kaavapalapeli etenee valtuustoon

Pikkolan liikuntapuistoa ja ammattioppilaitoksen uuden toimipisteen rakentamista alustavasti yhteen sovittava kaava etenee Kangasalan valtuuston käsiteltäväksi. Kunnanhallitus hyväksyi tällä viikolla omalta osaltaan koulukeskuksen kaavaehdotuksen, joka sijoittaisi ammattioppilaitoksen uudisrakennuksen nykyiselle hiekkakentälle Finnentien ja Lahdentien väliin. Rakennuksen itäpuolelle sijoitettaisiin liikuntahalli.

Kortteliin osoitettaisiin rakennusoikeutta 20 000 kerrosneliömetriä, ja rakentaminen tulisi enintään kolmeen kerrokseen. Kaavan mukaan Finnentien linjausta ei muutettaisi nykyisestä, mutta Rekiäläntien ja Kaarina Maununtyttären tien risteykset korvattaisiin kiertoliittymillä.

Vuosia seissyt samalle alueelle kaavailtu liikuntapuistohanke on samalla saanut väkisinkin uutta tuulta siipiensä alle. Kunnassa katsotaan nyt, että Pikkolaan voitaisiin sijoittaa näkyvälle paikalle ja hyvin saavutettavana kunnan ykkösliikuntahalli, joka voitaisiin toteuttaa yksityisen ja kunnan yhteistyönä.

Kaavasuunnitelman mukaan tekonurmikenttä rakennettaisiin muualle kuin Pikkolaan, mutta lukion viereisen pallokentän laajennus tulee pienentämään joka tapauksessa puiston nurmialuetta.

Kaavoituslautakunta ja koulujen liikunnanopettajat esittivät lausunnoissaan huolensa liikuntapaikkojen riittävyydestä, jos alueelle tulee 400 lukiolaisen ja 600 yläkoululaisen lisäksi vielä ammattioppilaitoksen oppilaita. Lukion tieltä raivattuja tenniskenttiä ja luistelupaikkoja ei ole vieläkään saatu uudelleen käyttöön ja lukion liikuntasali on todettu auttamattoman pieneksi.

Antamassaan vastauksessa kunnan kaavoitus huomauttaa, että kenttien kehittämisen tarpeellisuus on tiedossa, mutta sijoituspaikasta päättäminen edellyttäisi toiminnallisten ja taloudellisten vaikutusten arviointia. Kaavoituksen mukaan ratkaisuja ei voida kytkeä asemakaavan muutoksen käsittelyyn. Tonttien käyttö pallokentiksi, oleskelualueiksi tai parkkipaikoiksi tulisi sovitella yhteen lopullisesti rakennussuunnittelun yhteydessä.

Uusi asemakaava jättää mahdollisuuden sekä tennishallin että ammattioppilaitoksen laajentamiselle.

Kaava halutaan hyväksyttäväksi mahdollisimman nopeasti: ammattioppilaitoksen uusien tilojen oli alun perin toivottu valmistuvan jo vuonna 2017.

Paljon elänyt suunnitelma ammattioppilaitoksen sijoittamisesta Pikkolaan näyttää tällä hetkellä tältä. Vasemmanpuoleisen koulurakennuksen viereen on sijoitettu paikka liikuntahallille.

Paljon elänyt suunnitelma ammattioppilaitoksen sijoittamisesta Pikkolaan näyttää tällä hetkellä tältä. Vasemmanpuoleisen koulurakennuksen viereen on sijoitettu paikka liikuntahallille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?