Vuoden luetuimmat jutut: Kuudesta luetuimmasta jutusta neljä kertoi turvapaikanhakijoista

Kaupparyöstö ja pakolaiset kiinnostivat nettilukijoita

Luja-Lukon koripallojoukkueeseen liittynyt afganistanilaispakolainen Eshaq Safi oli vuoden 2015 kiinnostavimpia aiheita.

Luja-Lukon koripallojoukkueeseen liittynyt afganistanilaispakolainen Eshaq Safi oli vuoden 2015 kiinnostavimpia aiheita.

Euroopan pakolaiskriisi näkyy Sydän-Hämeen Lehden vuoden luetuimpien juttujen listalla. Nettisivujen kuudesta luetuimmasta jutusta neljä kertoo turvapaikanhakijoista.

Raivoisa nettikeskustelu toi valtavasti lukijoita Tuija ja Antero Aarnion koirakasvattamojutulle.

Raivoisa nettikeskustelu toi valtavasti lukijoita Tuija ja Antero Aarnion koirakasvattamojutulle.

Eniten lukijoita keräsi uutinen joulun alla tapahtuneesta kaupparyöstöstä. K-Market Järvikansa ryöstettiin aseella uhaten 18. joulukuuta.

Kiivas nettikeskustelu nosti vuoden toiseksi luetuimmaksi Tuija ja Antero Aarnion koirahoitolasta kertovan artikkelin. Myös luetuimpien listalla seuraavina olevat pakolaisaiheet keräsivät paljon kommentteja ja lukijoita varsinaisen levikkialueen ulkopuolelta.

 

Listoilla kolme vanhaa juttua

Leena Kiviharjusta kertova juttu löydetään uudelleen aina, kun Laukku-Leena saapuu uudelle paikkakunnalle.

Leena Kiviharjusta kertova juttu löydetään uudelleen aina, kun Laukku-Leena saapuu uudelle paikkakunnalle.

Nettiaika on nopeuttanut tiedonvälitystä, mutta samalla myös pidentänyt juttujen elinkaarta. Viime vuoden kymmenen luetuimman jutun listalla oli peräti kolme edellisvuotista juttua.

Pintaa syvemmältä -televisiosarja sai tuhannet lukijat löytämään kesäkuussa 2014 Pälkäneen kuvauksista tehdyn artikkelin. Myttäälän kartanon toissavuotinen myyntiuutinen keikkuu vuodesta toiseen luetuimpien juttujen listalla, vaikka Pentti Välkki osti kartanon jo lokakuussa 2014. Yli kolme vuotta vanha Laukku-Leena -juttu löydetään uudestaan aina, kun kassiensa kanssa maata kiertävä Leena Kiviharju ilmaantuu uudelle paikkakunnalle.

Syyskuun puolivälissä julkaistu uutinen Kuhmalahden uudesta kyläkauppiaasta Hannu Knaapista levisi ennätyksellisen laajasti Facebookin kautta. SHL-sivustolla kyläkaupan uusi tuleminen oli vuoden kymmenenneksi luetuin.

 

Netti nostaa yllätysnimiä

Moni laulaja-näyttelijä-käsikirjoittaja Pia Bosista tietoa hakenut on päätynyt hevosharrastuksesta kertovaan juttuun.

Moni laulaja-näyttelijä-käsikirjoittaja Pia Bosista tietoa hakenut on päätynyt hevosharrastuksesta kertovaan juttuun.

Haetuimpien aiheiden ja henkilöiden listan kärjessä on Laukku-Leena eli laukkujensa kanssa maata kiertävä Leena Kiviharju. Toiseksi kiinnostavin henkilö Minea Bogdanoff. Haut eivät liity kangasalalaisen uintiharrastukseen, vaan toukokuun lopussa YouTubessa julkaistuun videoon ja sen nostattamaan nettiraivoon. Videolla pienten lasten äiti nuhtelee mopoautoilijaa, joka oli vähällä ajaa hänen lastensa yli.

Pia Bosista kertovaan ratsastusjuttuun puolestaan ovat päätyneet hevosharrastajien lisäksi laulaja-näyttelijä-käsikirjoittajasta tietoa etsineet netin käyttäjät. Myös televisiosarjat näkyvät haetuimpien aiheiden listalla. Pintaa syvemmältä -sarja oli vuoden neljänneksi ja Kandit -televisiosarjassa esiintynyt Heikki Kansanaho kuudenneksi haetuin aihe.

Seudun tapahtumista haetuimpia olivat Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely sekä Aitoon Kirkastusjuhlat.

Pintaa syvemmältä -sarjan kuvauksista kertova juttu kiinnosti uutta ja entistä laajempaa lukijakuntaa, kun sarja alkoi pyöriä televisiossa.

Pintaa syvemmältä -sarjan kuvauksista kertova juttu kiinnosti uutta ja entistä laajempaa lukijakuntaa, kun sarja alkoi pyöriä televisiossa.

Kangasala-talo pysyi kiinnostavimpien nettiaiheiden listalla. Edellisvuosina kriittiset mielipidekirjoitukset nostivat kulttuuritalon luetuimpien juttujen joukkoon. Vuonna 2015 kiinnostus kääntyi talon ohjelmaan.

20 vuotta jatkunut tekopohjavesivääntö tuo kävijöitä Sydän-Hämeen Lehden sivuille. Viime vuonna Tavase oli shl.fi-sivuston kolmanneksi haetuin aihe. Pidetty eläinlääkäri Ville Suutari oli hieman haetumpi henkilö kuin Pälkäneen kunnanjohtaja Janita Koivisto.

Kaikkiaan shl.fi -sivustolla julkaistiin vuoden 2015 aikana reilut 3200 paikallista juttua eli keskimäärin 62 juttua viikossa. Sydän-Hämeen Lehden nettisivut palkittiin syksyllä paikallislehtien nettisivukilpailun voittajana. Palkinto tuli Pälkäneelle toisen kerran. Edellinen voitto on vuodelta 2013.

 

 

Luetuimmat jutut 2015

Haetuimmat aiheet 2015

  • Laukku-Leena
  • Minea Bogdanoff
  • Tavase
  • Pintaa syvemmältä
  • Pia Bos
  • Heikki Kansanaho
  • Kangasala-talo
  • Pälkäne tuottaa ja palvelee 2015
  • Aitoon Kirkastusjuhlat
  • Ville Suutari

Lintukodon idylli särkyi

Luopioisten kaupparyöstö oli vuoden isoin uutinen Sydän-Hämeessä ja luetuin juttu shl.fi -sivuilla.

Tapaus ei ole vielä loppuun käsitelty, vaikka ryöstöstä epäilty otettiin kiinni pari päivää myöhemmin. 20-vuotias pälkäneläismies vapautettiin kuitenkin joulun alla, koska aukottomia todisteita häntä vastaan ei löytynyt.

Mies on edelleen epäilty, mutta poliisi toivoo lisähavaintoja tapahtumasta ja henkilöstä sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0800 90022.

Ryöstäjä sai kaupan kassasta huomattavan summan käteistä. Kateissa olevan saaliin lisäksi taloudellista vahinkoa aiheutui siitä, että myymälä oli suljettuna vilkkaan joulunalusperjantain ajan.

Margit Tuomola sanoo, että ryöstö oli iso kolaus kaupan henkilökunnalle ja koko kylälle.

– Lintukoto on särjetty, kauppias myöntää.

Ryöstö on kaupassa edelleen päällimmäinen puheenaihe.

– Asiakkaat ovat asettuneet tukemaan ja puolustamaan henkilökuntaa tosi upeasti. Vaikka nyt tuntuu, että tapaus on jo käsitelty pois mielestä, niin käymme sen vielä läpi ammatti-ihmisten kanssa, Tuomola kertoo.

Kriisityöntekijöiden lisäksi kaupalle kutsuttiin valvonta- ja turva-alan ammattilaiset.

– Varmistamme ja käymme kaikki systeemimme läpi, vaikka ne toimivatkin ryöstötilanteessa moitteetta. Ryöstäjää on kuitenkin vaikea tunnistaa kuvasta, koska hän on peittänyt kasvonsa hupulla ja liinalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?