Luopioisten kirjasto Seuratalolle

Kirjoittaja ehdottaa, että Luopioisten kirjasto voitaisiin siirtää Seuratalolle.

Kirjoittaja ehdottaa, että Luopioisten kirjasto voitaisiin siirtää Seuratalolle.

Nimimerkki Lukutoukka ehdotti Sydärissä (SHL 16.12.2015) Pälkäneen kirjastojen nimeämistä ja nimikilpailua. Ajatus on toteuttamiskelpoinen, mutta täydentäisin sitä omalla ehdotuksellani.

Aikanaan Luopioisten kirkonkylällä liikkui huhu, että kirjasto siirrettäisiin tyhjenevään kunnan toimistoon. Onneksi tämä jo kuolleena tai ainakin keskosena syntynyt ajatus jätettiin toteuttamatta.

Parempi kohde olisi ehdottomasti kunnan myyntilistalla oleva Seuratalo. Sisälle kulku olisi esteettömämpää kuin nykyiselle kirjastolle ja liikenne kohteeseen häiritsisi vähemmän koululaisten elämää. Oheistarjontaa voisi olla, kuten Pohjan kirjastossakin on. Yhdistysnurkka, lukusali, posti, matkahuolto, SPR:n, Kukkia-seuran tai jonkun muun järjestön ylläpitämä kahvio ja niin edelleen. Mahdollisuuksia varmaan löytyisi monia muitakin kysynnän ja tarpeen mukaan.

Maallikon on mahdoton arvioida muutoksen mukanaan tuomia kustannuksia, mutta sitä vartenhan meillä on konsultit omasta takaa eli ei myydä Seurataloa!

Vapautuvat kirjaston tilat siirtyisivät esikoulun tai ala-asteen käyttöön koulun tarpeen mukaisesti jos ja kun kyläkouluja (Rautajärvi) jatkossa vielä lakkautetaan.

 

Toinen lukutoukka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?