Eaglesilla kovat piipussa heti joulutauon jälkeen

Kakkosdivisioonan kärkikahinoihin täksikin kaudeksi tähtäimen asettanut Kangasalan Kisa-Eaglesin pitäisi palata joulutauolta yhtä aikaa levollisin mielin mutta äärimmäisen terävänä. Vakuuttavasti kotonaan pelannut joukkue on sarjassa toisena, joskin kärjen järjestystä sekoittaa epätasainen ottelukertymä. Pelejä on pelattuna Eaglesilla 18, sarjakärki HKH:lla 19 ja sarjakolmosella Uplakersilla vain 15.

– Sijoilla 1–2 meidän pitääkin tavoitteiden mukaisesti olla, mutta joulun jälkeen tulisi myös pystyä pitämään se paikka. Tähän asti suoritus on ollut kouluarvosanalla sellainen 8+, eli vielä on piipussa annettavaa, valmentaja Arto Leino ruotii.

Otteluohjelma vie kangasalalaiset vieraskentälle jäljellä olevissa kymmenessä sarjapelissä kuudesti – vieläpä niin, että vasta kolme viimeistä runkosarjaottelua pelataan Kangasalla. Vieraskentällä Eagles ei ole pystynyt samanlaiseen dominointiin kuin kotikaukalossaan, jossa kymmenestä ottelusta vain kaksi on päättynyt tappioon – nekin yhdellä maalilla. Vieraissa kangasalalaisjoukkue on sekä voittanut että hävinnyt neljästi, mikä sekin kuitenkin on vähintään tyydyttävä suoritus.

– Kotipelit ovat tuloksellisesti kulkeneet, mutta pelaaminen ei ole ollut rentoa. Tuntuu, että joukkueen on ollut helpompi valmistautua vieraspeleihin, Leino puntaroi.

 

Kotiputki vieraspelien jälkeen

Vieraskentällä olisi onnistuttava heti kahdessa joulutauon jälkeisessä pelissä, jos Eagles mielii vääntää loppuun asti sarjan ykkös- tai kakkospaikasta. Tauon päätyttyä loppiaisen jälkeen joukkue kohtaa saman viikonlopun aikana HKH:n Hyvinkäällä ja Uplakersin Ylöjärvellä. HKH on ollut vielä Eaglesiakin vahvempi kotijoukkue; hyvinkääläisiltä on pisteitä hakenut vain sarjakolmonen Uplakers. Uplakers puolestaan on jäänyt kotihallissaan pisteittä vain kertaalleen, juuri ennen joulutaukoa, ja kaatanut aiemmin kotonaan sekä Eaglesin että HKH:n.

– Varsinkin Hyvinkäällä pelataan tärkeä peli – melkein 500 katsojaa, vaikea pelata ja isokokoinen, kovasti kamppaileva kotijoukkue, joka ei ole valmis häviämään. Meillä on silti täydet mahdollisuudet voittaa Hyvinkäällä ja Ylöjärvelläkin, jossa käytiin kertaalleen turhaan häviämässä.

Aiempiin vuosiin verrattuna joukkue on pystynyt tällä kaudella petraamaan pelaamistaan taktisella puolella, eikä pahoja notkahduksia ole tullut. Yritteliäisyys ja toimivan tiivistä viisikkopeliä pelaamaan kykenevä joukkue onkin vaikuttanut edelliskausia varmemmalta.

– Usein on käynyt niin, että ensimmäisessä erässä tulemme isolla latauksella ja karkaamme, toisessa erässä peli puuroutuu ja alamme ylipelata tilanteita, ja kaveri iskee pari maalia ja nousee peliin mukaan. Nyt olemme opetelleet, miten johtoasemassa pitäisi pelata.

Tappio Hyvinkäällä tai Ylöjärvellä ei romuta mahdollisuuksia kauden menestyksekkäästä päättämisestä; ensimmäinen ja toinen saavat lepovuoron pudotuspelien avauskierrokselle, mutta niin sanotusti päätyyn asti voi edetä myös kolmospaikalta.

 

Iso päivä toi tonnit ja pisteet

Valmennusjohto kiittelee vuolaasti pelaajien sitoutuneisuutta ja joukkueen yhtenäisyyttä. Laajan pelaajarungon pitäisi antaa kotkapaidoille lisäetua tiiviissä tahdissa pelattavissa pudotuspeleissä helmi-maaliskuussa. Arto Leino arvioi, että pudotuspelien päättyminen Eaglesin voitonjuhliin olisi kova juttu mutta ei millään tavalla mahdotonta. Kakkosdivisioonan voittoa ja mahdollisuutta käydä kokeilemassa siipiään Suomi-sarjan nousukarsinnoissa on toivottu seurassa jo jonkin aikaa, vaikka sarjanousu ei olekaan taloudellisesti mahdollinen.

– Sarjat loppuvat muuten niin valtavan aikaisin, ja kyllä jokainen pelaaja haluaa kumminkin näyttää ne kiemurat parasta mahdollista joukkuetta vastaan.

Eaglesin syksyssä isoin juttu oli joulukuun alussa järjestetty Iso päivä -tapahtuma. Hyväntekeväisyyteen kerätyistä lipputuloista kertyi Taysin teho-osaston käyttöön karvan yli 10 000 euroa. Toki siitäkin ottelusta otettiin täydet pisteet, vaikka yleisölle tarjottiin jo melkeinpä liian jännittäväksi käynyt peli. Eaglesin Eetu Alhainen iski kotijoukkueelle 4–3-voittomaalin vain muutamaa minuuttia ennen päätössummeria.

Eetu Alhainen siellä, missä tapahtuu.

Eetu Alhainen siellä, missä tapahtuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?