Aplodit: Vehkajärven kylätaidetoimikunta palkitsi Olavi Blåstedin, Timo Mattilan ja Esko Lahtisen

Kulttuurin edistäjät saivat ukkopillit

 

Aplodi-palkitut Olavi Blåstedt ja Esko Lahtinen puhaltavat ukkopilleillä eloa ja iloa Vehkajärven kulttuuriin.

Aplodi-palkitut Olavi Blåstedt ja Esko Lahtinen puhaltavat ukkopilleillä eloa ja iloa Vehkajärven kulttuuriin.

Tämänvuotisena kulttuuripalkintona jaettiin keramiikkataiteilija Pirkko Mattilan tekemiä Ukkopillejä.

Tämänvuotisena kulttuuripalkintona jaettiin keramiikkataiteilija Pirkko Mattilan tekemiä Ukkopillejä.

Vehkajärven kylätaidetoimikunta myönsi vuoden 2015 Aplodit haitaripelimanni Olavi Blåstedtille, viulupelimanni Timo Mattilalle ja kulttuurin moniottelija Esko Lahtiselle.

Vuosittain jaettavilla Aplodeilla muistetaan Vehkajärvellä kulttuuritoimintaa edistäneitä ja ylläpitäneitä henkilöitä.

Kulttuuripalkinto pitää sisällään kunniakirjan ja vehkajärveläisen kylätaiteilijan taideteoksen. Tämän vuoden palkintoina jaettiin keramiikkataiteilija Pirkko Mattilan uniikit Ukkopillit. Ukkohahmon saaneet soittimet ovat mukaelmia perinteisistä kukkopilleistä.

Kylätaidetoimikunta luonnehti tämänkertaisia Aplodeja elämäntyöpalkinnoiksi. Palkittava kolmikko on toiminut pitkään ja monipuolisesti vehkajärveläisen kulttuurin puolesta. Kulttuurivaikuttajilla on ollut suuri merkitys vehkajärkisen ilmapiirin synnylle.

– Huumori ja uskallus laittaa itsensä alttiiksi arvostelulle ovat tunnusomaisia palkituille. Lahjakkuus ja taito ovat heille olleet sisäsyntyistä. Harjoitteluaika jokapäiväisten töiden jälkeen on käytetty tehokkaasti. Toiminta on ollut vastikkeetonta yhteisen hyvän ja yhteisöllisyyden kasvattamista, kylätaidetoimikunta luonnehtii palkittuja.

Vehkajärvellä toivotaan, että kolmikon esimerkki saisi uusia vehkajärveläisiä löytämään voimauttavan kulttuurin arjessa ja juhlassa.

– Kun toimitaan itse, on mahdollista löytää ja saada kaikkein arvokkain jaettavissa oleva kulttuuripalkinto. Se on: hyväksyä ja löytää rehellisesti itsensä. Silloin saavutetaan vehkajärkinen kulttuuritaso, kylätaidetoimikunta toteaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?