Taloyhtiöt, herätys

Etenkin kerrostalojen seinustat ja pihapiirit ovat enimmäkseen karun, karsitun, ankean näköisiä. Kohti voimistuvaa valoa ja uutta kesää kun jälleen käymme, laittakaa vihdoinkin vireille suopea suunnittelu lähiympäristönne kaunistamiseksi, seinäviertenne vihertämiseksi, elon mielekkyyden, viihtyisyyden lisäämiseksi. Suokaa ja suvaitkaa tilaa ja tilaisuuksia niin yhteisön kuin yksilöidenkin elämänmyönteisiin luovuuden ilmenemisiin.

Marjapensaita ja hedelmäpuita, eteviä aurinkokeräimiä kannattaa aina lisää istuttaa. Sallikaa kansalaisillenne mahdollisuuksia myös pienimuotoisiin hyötyviljelyharrastuksiin!

Taloyhtiöiden hallitukset, kutsukaa asukkaat, ihmisarvoiset, vähäväkiset vuokralaisetkin kevään korvalla koolle ja tehkää vaikka niukoin enemmistöin jalo päätös, että jokainen huonekunta saa talon aurinkoiselle, valoisalle puolelle yhden neliömetrin kasvimaan laittaa. Siinä on sitten talonväille, ohikulkijoillekin pitkin suloista suveamme tarjona tilaisuuksia ihan vierestä vilkaista kasvun ihmeitä, luonnon ikuista kiertokulkua keväästä ja kesästä värikylläisen syksyn kynnykselle.

Ja ruskan hehkun jo maisemia maalaillessa kokoonnuttakoon lähitienoiden leikkimielisiin kokemus- ja satokatselmuksiin, seuraavaa kasvukauttakin kaavailemaan. Myös järjestettäköön viisivuosittain seutukunnan kisoja tuottoisimpien taloyhtiöiden löytämiseksi, palkitsemiseksi. Asiantuntijoiksi suositan paikallisia maaseutuseuroja.

Mikko Kiio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?