Kirjakahvila: Kevään aikana kuullaan muun muassa suksista, pyöveleistä ja Ilmoneista

26. kirjan vuosi käynnistyy Kangasalla

Kangasalan kirjakahvilan 26. vuoden kevääseen kuuluu muun muassa suksia ja pyöveleitä. Sunnuntaina 24. tammikuuta pääkirjaston kahvilassa vieraana on muusikko ja lauluntekijä Heikki Salo Miljoonasateelta helmikuussa ilmestyvän albumin, Sähköinen Rouva Maa -merkeissä. Kirjakahvilassa on tiedossa laululyriikkaa ja kertomuksia.

Helmikuussa pääkirjastossa vierailee kirjailija Markku Turunen. Pitkä latu – legenda suksesta on kuvitettu teos hiihdon ja suksen kulttuurista esihistorialliselta ajalta nykyaikaan. Maaliskuussa kirjakahvilan vieraana nähdään puolestaan Markku Pääskynen. Kirjailija oli viime syksyn Finlandia-ehdokkaana teoksellaan Sielut.

Huhtikuun vieras on Anneli Kanto. Kannon historiallisiin lähteisiin perustuva romaani Pyöveli on rehevä romaani kolmesta miehestä, joilla oli valta päättää pohjalaisten elämästä ja kuolemasta. Kirjakahvilan kevään päättää näyttelijä Ahti Jokinen, joka ohjaa Ramppi-teatteriin kesäksi Aulis Aarnion käsikirjoittaman näytelmän Ilmonien arvoitus. Ilmonin perheen elämä oli kuin suoraan Tsehovin draamoista. Mutta olivatko Ilmonit todella sellaisia? Peittikö heidän elämänsä ulkokuori katsojan silmiltä jotakin?

Kevään kirjakahvilat:

  • 24.1. Heikki Salo, Sähköinen Rouva Maa
  • 21.2. Markku Turunen, Pitkä latu – legenda suksesta
  • 6.3. Markku Pääskynen, Todellisuuden rajattomuus
  • 10.4. Anneli Kanto, Suomalainen pyöveli – kuoleman ammattilainen
  • 22.5. Ahti Jokinen, Kulttuuriperhe näyttämölle
  • Kirjakahvilat pidetään kello 15 Kangasalan pääkirjaston kahvilassa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?