Lasten kammari fiksummaksi

Pistäydyin äskettäin ensi kertaa vilkaisemassa Kangasalan keskuskirjaston Hiekkalinnaksi nimettyä lasten kammaria. Miten onkaan muuten kohtalaisen onnistuneeseen kirjastoon voitu kelpuuttaa noin tummaseinäinen, synkkä ja muutenkin surkea ja ankea olohuone pikku pilteillemme? Ehdotan, että aikailematta kutsutaan lapsia vanhempineen ja muitakin kiinnostuneita, eri-ikäisiä kuntalaisia koolle tuumaustalkoisiin ja satujen salia ehostamaan ja elävöittämään.

Parannukset voidaan toteuttaa kunnan kukkaroa rasittamatta, lahjoitusvaroin ja -varustein, kunhan vain toimeen tartutaan.

Käynnistettäköön pian kisa leikkimielisen, uusista ja vanhoista saduista ja tarinoista kertovan nimen löytämiseksi tuolle varhaisnuorisomme peräpirtille. Käynnistettäköön myös vähintään kertavuotiset kirjaston ystävien ideointi-illat. Espoossa niistä on saatu lukuisia myönteisiä, riemastuttaviakin kokemuksia ja tuloksia.

Mikko Kiio

Mäntyveräjältä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?