Gospelia kotijoukoin: Janne Veston ja bändin tuoreen levyn julkistamiskonsertti oli yleisömenestys

Toinen Aurinko valloitti, kun kaamos väistyi

Bändin kokoonpano vaihtelee. Julkistamiskonsertissa esiintyivät laulajat Marianne Haataja, Sari Vesto ja Anu Potkonen, flyygelin ääressä Sirpa-Liisa Suova-Huuhka. Harmonikkaa soittaa Kaisa Aalto, kitaraa Janne Vesto, rumpuja Timo Koskela, saksofona Jarmo Kokkolaja ja bassoa Jussi Manninen.

Bändin kokoonpano vaihtelee. Julkistamiskonsertissa esiintyivät laulajat Marianne Haataja, Sari Vesto ja Anu Potkonen, flyygelin ääressä Sirpa-Liisa Suova-Huuhka. Harmonikkaa soittaa Kaisa Aalto, kitaraa Janne Vesto, rumpuja Timo Koskela, saksofona Jarmo Kokkolaja ja bassoa Jussi Manninen.

Kappalainen Janne Veston ja bändin toinen oma gospellevy julkistettiin sopivasti samana päivänä, kun auringon säteet tavoittivat ensi kertaa koko Suomen keskitalvisten kaamosviikkojen jälkeen. Niinpä levyn nimi Toinen Aurinko oli aivan kohdallaan juuri 17. tammikuuta, vaikka käsite onkin tosiasiassa vanha raamatullinen Kristuksen vertauskuva.

Levy on ollut myynnissä marraskuun lopulta asti ja ehtinyt tähän mennessä saada paljon ystäviä. Bändiläisille ja muillekin konsertin järjestelyihin osallistuneille taisi silti olla yllätys, miten suuri joukko halusi tulla kuulemaan kappaleet elävänä esityksenä.

Seurakuntasali täyttyi nopeasti ja bändin innokkaille faneille piti etsiä lisäpaikkoja kahvion puolelta jo hyvissä ajoin ennen konsertin alkua.

Konsertin juontajana toimi Pauliina Jaakkkola, ja esiintymässä oli koko bändi lukuun ottamatta kanttori Johanna Lemmetyistä, joka oli kuulijoiden pettymykseksi sairaana.

 

Nimikappale täydensi ohjelman

Toinen Aurinko on siitä erikoinen levy, että nimikappale ei ole siinä lainkaan mukana. Janne Veston säveltämä ja sanoittama

Janne Veston ja bändin konsertti houkutteli niin paljon yleisöä, että katsomoa piti jatkaa kahvion puolelle.

Janne Veston ja bändin konsertti houkutteli niin paljon yleisöä, että katsomoa piti jatkaa kahvion puolelle.

Toinen Aurinko -niminen laulu on olemassa, mikä tuli todistettua viimeistään nyt, kun se kuultiin konsertin ohjelmassa.

– Syy, jonka vuoksi se ei ole levyllä, on yksikertaisesti se, että kappaletta ei saatu valmiiksi äänitykseen. Kun suurin osa meistä bändiläisistä on harrastajia, sellaista voi tapahtua. Mutta halusimme silti antaa levylle sen nimen, koska se kuvaa niin hyvin kaikkia muitakin laulujamme ja sitä, mitä haluaisimme tällä levyllä kuulijoille välittää, Janne Vesto kertoi.

Toinen Aurinko -laulu on peräisin 1990-luvulta. Tekijän mukaan sen taustalla on Erkki Lemisen runo, joka alkaa ”Jos mieli masentuu ja tuulee sieluun saakka”, sekä joitakin omakohtaisia kokemuksia. Se on siitä huolimatta ensisijaisesti toivon laulu, niin kuin useimmat muutkin Veston ja bändin kappaleista.

Konsertin juontajan tärkeimmäksi nimeämä ja yksi Veston omien laulujen puhuttelevimmista on Pilistvere, jota konsertissa voitiin paitsi kuunnella, myös katsella laulun tapahtumia seuraavana kuvaesityksenä.

Pilistvere-laulussa toivo ja sen voima konkretisoituu kristillisen seurakunnan infrastruktuurin rakennustyönä, kun pieni virolainen yhteisö kokoaa voimansa ja pystyttää ja korjaa tärkeät rakennukset hävityksen jälkien päälle. Esityksen aikana useampi kuin yksi kuulijoita kuivaili kyyneleitään.

Pilistvere nimettiin Janne Veston ja bändin ensimmäisellä, kaksi vuotta sitten ilmestyneellä Pieni pala taivasta -levyllä olevan Laipanmaahan sijoittuvan Pihtilampi-laulun sisarkappaleeksi, koska niiden syntyhistoriat muistuttavat toisiaan.

Levyjen myyntituotto käytetään Pälkäneen ystävyysseurakunta Pilistveren tukemiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?