Minitytöissä shokkihoitoa

Aino Valkeapää on minityttöjoukkueen ainoa minityttö.

Aino Valkeapää on minityttöjoukkueen ainoa minityttö.

Pälkäne sai kevätkaudeksi uuden joukkueen koripallosarjoihin, kun Luja-Lukko aloitti myös minityttöpelit. Pälkäneläiset ovat 12-vuotiaiden minityttöjen joukossa muita nuorempia ja pienempiä, sillä pääosa pelaajista on kymmenvuotiaita mikrotyttöjä.

Luja-Lukko aloitti pelit määrältään ja kooltaan vielä suunniteltua pienemmällä porukalla, kun talven taudit harvensivat kokoonpanoa. Pieni koko ei kuitenkaan estä hyvää syöttöpeliä. Siinä Luja-Lukko pärjäsikin hyvin sekä Tampereen Pyrinnölle että Pirkkalan Virille.

Avausottelu Pyrintöä vastaan koetteli aluksi pelaajien uskoa, sillä sarjatulokkaat saivat avauspisteet uppoamaan vasta kolmannella jaksolla. Alun shokkihoidon jälkeen Luja-Lukkokin sai heittojyvän kohdalleen ja voimasuhteet kentällä tasoittuivat hieman. Voitto meni silti reilun 40 pisteen turvin tamperelaisille.

Pirkkala-pelin juoni oli pitkälti samanlainen. Pälkäneläiset pystyivät tasaväkiseen peliin, mutta olivat aseettomia koreilla. Pituusalivoima ei sallinut pälkäneläisille ohiheittoja, sillä vastustaja keräsi levypallot kättä ojentamalla. Isot PirVi-pelaajat puolestaan saivat yrittää rauhassa niin kauan että heitto vihdoin upposi.

Pirkkala repäisi avausjaksolla parinkymmenen pisteen johdon. Kaksi seuraavaa jaksoa pälkäneläiset olivat kuskin paikalla, eivätkä pirkkalalaiset saaneet edes pitkien tyttöjen kentällisellä pienempiään kuriin.

Vain kahden vaihtopelaajan turvin liikkeellä olleilta pälkäneläisiltä loppui puhti päätösneljänneksellä. Loppukiri jäi kesken ja ero venähti pariinkymmeneen pisteeseen.

Avausturnauksen onnistujiin lukeutui muun muassa Heta Östring, joka hetken aikaa minityttöjen touhua ihmeteltyään upotti pisteitä varmalla kädellä. Luja-Lukko esitteli paitsi taitoa, myös lujaa asennetta: vaikka pälkäneläispelaajat kokivat isompien seassa kovia, päät eivät silti painuneet. Joukkue ei vielä näyttänyt koko osaamistaan. Luvassa on lisää vauhtia sekä pituutta korin alle, kun se saa sairastuvan pelaajat mukaansa.

Minityttöpelit jatkuvat heti sunnuntaina, kun forssalaisjoukkueet vierailevat yhteiskoululla. FoKoPo-peli alkaa 7.2. kello 10 ja Alku-ottelu kello 16.30.

 

Minitytöt, 2. divisioona

Luja-Lukko – Pyrintö 25–68

Luja-Lukko – Pirkkalan Viri 35–54

Heta Östring pelasi hienosti minitytöissä.

Heta Östring pelasi hienosti minitytöissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?