12 Hours: Kisan voittaja pääsee rakentamaan unelmien Snow Parkin

Snow Park myllätään uusiksi

 

12 Hours -tapahtuma maailmanlaajuisesti uudenlainen kisa. Laskijat pääsevät ideoimaan ja toteuttamaan unelmiensa Snow Parkia, jossa vietetään kauden päätössessioita 16.–17. huhtikuuta.

12 Hours -tapahtuma maailmanlaajuisesti uudenlainen kisa. Laskijat pääsevät ideoimaan ja toteuttamaan unelmiensa Snow Parkia, jossa vietetään kauden päätössessioita 16.–17. huhtikuuta.

Laskettelukelit Sappeen rinteissä eivät lopu siihen, kun rinteet suljetaan. Paksua lumipatjaa aletaan toukokuulla työnnellä sivuun, jotta Bike Parkin radat sulavat ja kuivuvat nopeammin.

Laskettelukauden päätteeksi rinteissä on järjestetty muun muassa moottorikelkkatapahtumia. Tänä talvena kausi huipennetaan ainutlaatuisella tavalla: Sappee Snow Park rakennetaan uusiksi kevään viimeiseksi lasketteluviikonlopuksi.

Unelmien Snow Parkia pääsevät ideoimaan kaikki harrastajat, sillä toteuttajatiimi valitaan kisan avulla. Kisaan osallistutaan sosiaalisen median välityksellä: laskijat julkaisevat helmikuun ajan videoita, joissa he esittelevät, millaiseksi he haluaisivat parkin remontoida kauden päätteeksi.

Eniten peukutetuista ehdotuksista lopullisen voittajan valitsee raati. Voittajat toteuttavat unelmansa kauden päätösviikonloppuna 16.–17.4. kaikki muutkin pääsevät testaamaan uusiksi rakennettua Snow Parkia.

Aivan kaikkea ei voi laittaa uusiksi, sillä rinnekoneet käytössä vain 12 tunnin ajan. Tästä rajoituksesta 12 hours -tapahtuma on saanut nimensäkin.

 

Kaikkea ei ehdi muuttaa

Kaikki laskijat pääsevät huhtikuun puolivälissä kauden päätteeksi uusiksi pistettävään parkiin.

Kaikki laskijat pääsevät huhtikuun puolivälissä kauden päätteeksi uusiksi pistettävään parkiin.

Sappee pyrkii toiminnassaan asiakaslähtöisyyteen. Tämä näkyy myös rinteiden rakentamisessa. Edellistalven palaute ja toiveet otetaan huomioon seuraavan vuoden rinteitä rakennettaessa.

Suurimmat intohimot kohdistuvat Snow Parkiin, jonka hyppyreillä ja reileillä suksi- ja lautataiturit viihtyvät. 12 Hours -tapahuma vie Snow Parkin rakentamisen uudelle tasolle: Sappee ei pelkästään kuuntele harrastajien toiveita, vaan päästää heidät toteuttamaan unelmaparkia.

Käytettävissä oleva rinnekoneaika asettaa pienet rajoitukset sille, mitä rinteissä ehtii tehdä.

– Jos muotoilee hyppyreitä tai laittaa alastulon uusiksi, niin jää vähemmän aikaa viritellä reilejä. Kaikkia kolmea hyppyriä ja reilikumpuja ei ehdi muokata uusiksi, vaan kannattaa paneutua pariin osuuteen, Sappeen rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen sanoo.

Voittajatiimi saa avukseen Sappeen rinnetiimin. Ammattilaiset toimivat konekuskeina ja varmistavat samalla, että suorituspaikoista tulee turvallisia, sillä unelmien park on avoinna kaikille kävijöille 16.–17. huhtikuuta.

 

Uusia ideoita harrastajilta

Lasketteluelämyksiä kehitettäessä nuuskitaan kansainvälisiä suuntauksia ja tuoreimpia trendejä. Sappeessa on tehty myös omista lähtökohdista uusia innovaatioita. Metsän siimeksessä puikkelehtiva mutkamäki ja sen rinnalle rakennettu lasten alppiseikkailu ovat osoittautuneet huippusuosituiksi. Lasten alppiseikkailun varrella pääsee kokeilemaan turvallisesti eri alppilajeja.

Snow Parkin suunnitteluun on kutsuttu mukaan huippulaskijoita. 12 Hours -tapahtuma tarjoaa myös muille mahdollisuuden jättää kädenjälkensä rinteisiin.

– Me on toimittu ydinporukalla jo pitkään. Siinä kertyy arvokasta kokemusta, mutta vaarana on urautuminen. Siksi kuuntelemme herkällä korvalla uusia ajatuksia ja tekijöitä. Käyttäjät voivat tuoda aivan uusia ideoita suorituspaikkojen suunnitteluun, Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

Parhaiten Sappeen rinteet tuntevat paikalliset laskijat. Kosti Puurunen toivoo että he innostuisivat kisasta ja suoltaisivat ideoita parkin kehittämiseksi. Kokeilut voivat jäädä myös elämään.

– Vain luovuus on rajana. Lumesta voi rakentaa hyppyreiden lisäksi paljon muutakin, Puurunen sanoo.

 

Pöhinää nettiin

Voittajatiimi pääsee muokkaamaan Snow Parmin mieleisekseen ja luukuttamaan laskijoille mielimusaansa.

Voittajatiimi pääsee muokkaamaan Snow Parmin mieleisekseen ja luukuttamaan laskijoille mielimusaansa.

Kosti Puurunen tietää, että Snow Parkin aktiivilaskijoilla riittää intoa vielä kevättalvella.

– Porukkaa näkyy rinteissä vielä varsinaisen kauden päätyttyä, vaikkeivät hissit edes ole päällä.

12 Hours -tapahtuma tuo aivan uudenlaisen huipentuman laskettelukaudelle. Lisäksi Snow Park näkyy uudella tavalla sosiaalisessa mediassa, jonka välityksellä koko kisa toteutetaan.

Ehdotuksia ei lähetetä perinteiseen tapaan suljetussa kirjekuoressa, vaan ideat jaetaan kaikkien kesken Facebookissa. Tämä pitää mielenkiintoa yllä suunnittelusta huipennusviikonloppuun saakka.

Kauden päätteeksi nettiin on odotettavissa lisää Sappee-kuvia ja videoita, kun kävijät pääsevät testaamaan voittajaparkia.

– 12 Hours -kisaan osallistuminen on helppoa, sillä porukalla on muutenkin kamerat aina rinteessä mukana ja he kuvaavat paljon.

Unelmasessiot rinteessä eivät jää puitteista kiinni, sillä tunnelmaa pääsee rakentamaan myös musiikin avulla: Sappee järjestää rinteeseen äänentoistolaitteet, joilla voittajat voivat luukuttaa mielipoppiaan laskijoille.

 

12 Hours -kisa

  • Kuvaa Sappeella laskuaiheinen video, ja lisää siihen luonnos tai kuvaile videolla oma unelmaparkkisi.
  • Jaa se helmikuun aikana 12 Hours -tapahtuman Facebook-sivulla.
  • Kolme eniten tykättyä ehdotusta pääsee jatkoon, ja voittajan valitsee tuomaristo.
  • Voittajatiimi pääsee rakentamaan unelmiensa parkin, joka on avoinna laskettelukauden päätösviikonloppuna 16.–17.4.
  • Snow Parkia ei voi myllätä kokonaan uusiksi, sillä tiimin käytettävissä on 12 tuntia rinnekoneaikaa.
  • Voittajatiimi saa maksimissaan kahdeksalle hengelle majoituksen ja hissiliput päätösviikonlopun ajaksi
  • Lisätiedot: kosti.puurunen@sappee.fi

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?