Sosiaalinen media vähentää sosiaalista toimintaa

Talvilehdessä (SHL 3.2.) väitettiin, että halpa Viron viina vie baareista asiakkaat. Mutta kyllä kurja taloustilanne on suurempi syy: ihmiset laskevat tarkasti, mihin vähät rahansa käyttävät. Ja kun rahaa on vähän, mutta aikaa paljon, viinaa haetaan Virosta.

Nykyisin sosiaalinen elämä hoidetaan Facebookin ja Twitterin välityksellä. Ihmiset näpräävät illat ruutujensa äärellä, eivätkä enää tapaa toisiaan esimerkiksi baareissa.

Facebookin vaikutus näkyy jopa erilaisissa harrastajafoorumeissa. Niissä ei enää ole aktiivisia jäseniä, kun kaikki on siirtynyt Facebookiin. Sosiaalisen median vuoksi ei lähdetä sosiaaliseen toimintaan.

Pälkäneellä on sellainen erikoisuus, että baariin lähdetään autolla. Moni ajaa myös kotiin, koska ei ole minkäänlaista uhkaa jäädä kiinni. Jos poliisi joskus piipahtaa paikkakunnalla, sana siitä leviää nopeasti. Ensimmäisenä se tiedetään baarissa.

Onkkaalantien ajonopeudet kertovat siitä, millaiseksi villiksi länneksi kylä muuttuu, kun ei ole paikallista poliisia, eikä valvontaa.

 

Eero Lotta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?