Laskiaisliuku päättyi lätäkköön

Jäämäessä luisti hyvin ilman liukuria ja pulkkaakin. Tärkeintä oli vedenkestävä asustus, sillä mäen juurelle kertyi iso lätäkkö.

Jäämäessä luisti hyvin ilman liukuria ja pulkkaakin. Tärkeintä oli vedenkestävä asustus, sillä mäen juurelle kertyi iso lätäkkö.

Pälkäneen MLL:n laskiaisriehan järjestäjiltä on viime vuosina edellytetty luovuutta. Kun talvi on loppunut juuri ennen talvikarkeloa, niin luistelu on vaihtunut juoksuleikkeihin ja mäenlasku jalkapalloon sulaneella kentällä.

Tänä vuonna pääsiäinen on tavallista aiemmin, ja sen ansiosta myös laskiaista vietettiin jo helmikuun alussa. Luvassa oli siis kerrankin talviset kelit.

Mutta mitä vielä. Lauantai-iltana lumisade muuttui vetiseksi ja sunnuntaiaamuun mennessä jääkenttä oli muuttunut laajaksi lätäköksi. Vilpolan mäen vähät lumet sulivat. Siellä missä oli kuljettu jalan tai autolla, oli nyt sileää jäätä.

Kentänhoitaja Pasi Munnen avustuksella urheilukentän laidalle luotiin kuitenkin vielä kaistale talvea. Traktorilla rinteeseen kerätystä lumesta rakentui liukumäki, joka paistoi valkeana sulan maiseman keskellä. Mäen lisäksi lunta piti kasata myös rinteen juurelle, jotta lapset eivät olisi laskeneet vesilammikkoon.

Mäenlaskun lisäksi muksut pääsivät muun muassa ponin selkään ja onkimaan pieniä tavarayllätyksiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?